Connect with us
Suzuki

Blog

Régészeti leletet találtunk

Épp a János-hegyen sétáltunk (bőrruhában), amikor különös dologra lettünk figyelmesek..

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Épp a János-hegyen sétáltunk (bőrruhában), amikor különös dologra lettünk figyelmesek..

Sok szép hely van Budapesten és környékén. Városliget, Budai vár, Szent István tér, Citadella, Gellért-hegy, Római-part, János-hegy, Normafa. Utóbbi tetején isteni réteses van, talán a város legjobbját ott lehet kapni, ráadásul a túrós, mákos, barackos, meggyes, vagy más ízű sütit hihetetlen panoráma mellett lehet elfogyasztani. Múlt hétvégén nálunk volt a K9-es GSX-R 1000 és a Repsol CBR1000RR, amivel el is látogattunk arrafelé, és persze a rétes sem maradt ki, de szigorúan csak a sült kolbász után. Akkor még nem sejtettük, hogy micsoda felfedezést fogunk tenni.


A csodálatos felfedezés..

Hazafelé tartván a János-hegy oldalában rábukkantunk egy barlangra, amelyben tüzetesebb vizsgálat után felfedeztünk egy csodálatos őskori leletet. Sosem gondoltam volna, hogy az egyiptomi Királyok-völgye után a mi nevünkhöz fog fűződni a világ második legnagyobb felfedezésre, még most is csak könnyekkel a szememben tudok erről beszélni. Hogy pontosan mit is találtunk?


Kihúztuk sok éves lakhelyéről a Hondát

Egy Honda CBR900RR bújt meg a barlangban, vélhetően még egy távoli ősünk hagyatékaként. Korszerű radiokarbonos kormeghatározással sikerült kideríteni a lelet évjáratát, 1999-ben gyártották a mai szemmel szokatlan vonalakkal és dimenziókkal megáldott sportmotort.  Ma, amikor a gazdasági helyzet ellenére a többség legfeljebb 3-4 éves motorokkal közlekedik, ez a 10 éves modell igazi kuriózumnak számít, egy igazi régészeti csemege. Legalább is mi ezt teljes mértékben így gondoljuk, éppen ezért döntöttünk úgy, hogy miután szakszerű technikákkal kiemeljük a motort, jól leteszteljük azt. Mellé rakjuk a 2009-es CBR1000RR-nek, így kideríthetjük, hogy mit fejlődött 10 év alatt a technika. Tehát nemsokára jön az “akkor és most” tesztünk Honda módra.


Újjáélesztettük a barlang mélyén talált ősembert

Egyébként tovább mászva a barlangban megtaláltuk a motor gazdáját is, akit kiráncigálva az üregből, megpróbáltunk újjáéleszteni. Végtére is sikerült, így együtt mentünk tovább motorozni….


A felfedezés örömére elmentünk motorozni

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending