Csatlakozz hozzánk

Hírek

Redi tu részecske

A KTM két 125 cm3-es koncepciómotort mutatott be 125 Race és 125 Stunt néven

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Minden építkezést alulról kell kezdeni. Olyat még nem láttunk, hogy először a tetőt húzzák fel, aztán jönnek a falak, és végül kiöntik az alapot. Ugyanez igaz egy márka hűséges vásárlórétegének kiépítésében.

 

A KTM közúti kínálatából a valódi belépőszintű modellek egyszerűen hiányoznak. Aki szimpatizál a sportos, szögletes és narancssárga gépekkel, és ilyennel kezdené el motoros pályafutását, annak nincs más választása, mint hogy beszerezzen egy drága és bivalyerős versenymotor-ivadékot. Könnyen előfordulhat viszont, hogy a túlságosan profi szerkezet megijeszti a tanulót, aki emiatt fordul el kedvenc márkájától. Úgy tűnik, kezdenek erre rájönni Mattighofenben is. A milánói kiállításon két 125-ös koncepciót mutattak be, egyelőre csak a fogyasztói igények felmérés céljából.


KTM 125 Race, KTM 125 Stunt

A két kis KTM, a 125 Race és 125 Stunt koncepciók egymás ikertestvérei, gyakorlatilag két variáció egyetlen témára. Az egyik kicsit gyorsasági jellegű: rövid farral, felhúzott kipufogóval, hullámos tárcsákkal, és alacsonyabb kormánnyal. A másik inkább funbike-os, a hátsó kilépő egyértelműen utal a nevére (Stunt), az alul elvezetett kipufogó pedig a példakép 690 Duke szellemi öröksége. A külső megjelenés a legtöbb tini lázba hozza, de ezek a motorok műszaki téren is magasra teszik a mércét. A kicsik ugyanolyan recept szerint készültek, mint amit a KTM-nél eddig megszokhattunk. WP futómű elől-hátul, Brembo fékek, az első radiális féknyereggel, térhálós váz, minimális súly, maximális manőverezhetőség. A blokk szintén csúcstechnikájú. Két vezérműtengelyes, négyszelepes, folyadékhűtéses, befecskendezős egyhengeres. Ujjongásra egyedül a megadott teljesítmény nem ad okot, Európai Uniós szabályozás miatt a 125-ösök erejét 15 lóerőben maximálták.

Ráadás

A KTM-től eddig idegen, meglepően fantáziadús fényezéseket láthattunk Milánóban. A Super Duke például egészen érdekesen nézett ki ebben az „oliva” elnevezésű, lehámló zöldszínű ruhában.


KTM 990 Super Duke

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending