Csatlakozz hozzánk

Hírek

Raptor Kupa 2010

Idén is megrendezésre kerül a Yamahás quad bajnokság, a Raptor Kupa

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Írta: Somorjai István (Roc)

Az immár hagyományosnak számító Raptor Kupa amatőr quadbajnokság előkészületei megkezdődtek, a szervező Yamaha Dakó (www.dakokft.hu) közzétette a versenyek időpontját és helyszíneit. A nagy sikerre való tekintettel – a tavalyi évhez hasonlóan – az egyes futamok idén is a roncsderbisekkel együtt lesznek megrendezve, hiszen az autósok kitűnő látványosságnak tekintik a kicsi (de annál gyorsabb) „mérgzsákok” csatáit, míg a quados szurkolókat lekötik a – számukra holtidőben – zajló kőkemény autós viadalok.

A nagy sikerre való tekintettel idén is short track, vagyis – megközelítőleg – sík pályás versenyek lesznek. Az ugratók elhagyása kedvez a szerényebb tudású versenyzőknek, hiszen a legtöbb hátrányt a levegőben szenvednék el tapasztaltabb társaiktól, így a versenyek is szorosabbak lesznek, több izgalmat tartogatnak versenyzőnek, nézőnek egyaránt.

Nevezni az egyes futamokra ugyan a helyszínén kell, mégis többen jelezték előre részvételüket, egyben lefoglalták rajtszámukat az egész idényre. Már tudjuk, hogy a 250-es kategóriában ismét hatalmas csatákra számíthatunk a Benyó Máté, Béki Martina, ifj. Váradi Ferenc triótól. Ennek a három gyereknek a küzdelme minden alkalommal önálló látványosságnak számít, fiatal koruk ellenére felnőtt tempóban száguldanak (ez nem vicc!), és ugyanilyen keményen harcolnak egymással a győzelemért. A 400 cm3 alatti kategória hagyományosan a legszínesebb, az esélyek futamról futamra változnak, a versenyzők száma és a küzdelem hatalmas, gyakran az ütközések, borulások sem maradnak el. A 400+, vagyis a legnagyobbak osztálya sajnos kénytelen lesz nélkülözni egy színes egyéniséget, ugyanis a mindenkori bajnok Bencsik József (alias Yamaha Joe) – reméljük csak egy időre – visszavonult a versenyzéstől. Valaminek a vége valaminek a kezdetét is jelenti, a nagyobb kategóriába lépett Kári testvérekkel felerősödött mezőnyben hatalmas küzdelmekre számíthatunk a megüresedett trón elfoglalásáért.

És végül még nem beszéltünk Rólad, kedves quados barátom, aki szintén esélyt kapsz arra, hogy megmérettesd magad hasonló tudású, amatőrök között! Ha felkeltettük érdeklődésedet a Raptor Kupával kapcsolatban, akkor további infókat tudhatsz meg a www.raptorkupa.eoldal.hu weboldalon.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending