Csatlakozz hozzánk
KTM

Blog

Ráckevén is angyalkodtunk

Utunk ezennel a Csepeli-sziget déli részére vezetett, Ráckeve szimpatikus kis városkájába.

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A galéria megtekintéséhez kattintsatok ide, vagy a cikkben szereplő képekre.

Szöveg: Molnár Dénes (Motoros Angyal és DennyM)

Utunk ezennel a Csepeli-sziget déli részére vezetett, Ráckeve szimpatikus kis városkájába. Immár hatodik alkalommal sátoroznak ide össze a környék motorosai, hála a szervezőknek, a Fekete Holló Motoros Baráti Körnek.

Pénteken, az első napon az idő szép nyárinak indult, nagy is volt a buli este, hektó számra folyt a sör, és végálláson szólt a tépett gitárhúr sikítása a hangfalakból. Aztán szombatra a kedves arca helyett, a csúnyábbik felét mutatta felénk az Ég, olyan váltással, mintha a számot Delhusa Gjon kezdené el, aztán Eric Clapton fejezné be. Egy teljes napra visszajött az esős, szeles, és hűvös ősz, mintha másik földrészre érkeztünk volna. Pedig csak a város egyetlen felüljáróján, az ország második ilyen nevű, de több mint 100 éve épült Árpád-hídján vezettünk át.

A rossz idő ellenére voltak bőven az egykor autósmoziként működő plázson. A filmvászonból molinó háttér, és egy jó 8-9 méteres mászófal lett, a füves parkolóból pedig sör- és pálinkasátor. A színpadként egy termetes kamion szolgált, ahol egyébként olyan együttesek léptek fel a hétvége folyamán, mint például a Deák Bill Blues Band. Érdekességként lehetett légpárnáson utazni, és volt egy jó képességű pálya a kvadosoknak is. Természetesen játékokból nem volt hiány: sörváltó-, blokkdobó-, lassúsági-, és hordógörgető versenyben bizonyíthattak a különböző véralkohol szintű nevezők.

Délelőtt nem kellet hely jegyet venni a bulira, de a 14-kor indult felvonulásra -ahogy ez lenni szokott- megint rengetegen lettünk a semmiből, ami eztán ki is tartott. Ezennel is rendben motoros angyalkodtunk, a lányaink törlőkendőt és matricát osztogattak, a fiúk tanácsokkal, és olykor komoly segítséggel látták el a találkozó népét. Egyik esetben például egy beragadt hátsó fékről próbáltuk megállapítani mi lehet a baj. A tulajdonos, aki Kristóf Angyalunkhoz hasonlóan szintén futár, már mindent megpróbált a probléma orvoslására, de hátsó fék így is folyamatosan befog. Most igazán jól jött Kristóf motorszerelői végzettsége, tudott adni egy tippet a megoldásra.

Sajnos volt még egy nagyobb bevetésünk is. Egy hölgy kis tempóval elcsúszott esőben a vizes aszfalton egy 250-es Honda CBF-fel. Szerencsére nem lett semmi baja, és a motoron sem látszódott semmi komolyabb, csupán a gázkar bánta az esetet. Ha csak átmenetileg is, de megoldottuk a problémát, és így haza tudott menni a párjával. Úgy érezzük már csak ezért is megérte ellátogatni Ráckevére. No meg a finom kürtős kalácsért..

Legközelebb a Citadellán találkozhattok velünk. Tudjátok, minden hónap első szombatján ott jönnek össze a motorosok egy kis beszélgetésre, és egy közös nagy gurulásra. Szezonban több ezren szoktunk lenni, rendőri kíséret mellett igazi látványosság, amikor átgurulunk Budapesten. Legkésőbb 3 órára érjetek oda, hogy legyen idő enni, fagyizni és természetesen beszélgetni.

Várunk Titeket!

Motorosangyal.tesztmotor.hu

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending