Csatlakozz hozzánk

Blog

Ráckevén is angyalkodtunk

Utunk ezennel a Csepeli-sziget déli részére vezetett, Ráckeve szimpatikus kis városkájába.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A galéria megtekintéséhez kattintsatok ide, vagy a cikkben szereplő képekre.

Szöveg: Molnár Dénes (Motoros Angyal és DennyM)

Utunk ezennel a Csepeli-sziget déli részére vezetett, Ráckeve szimpatikus kis városkájába. Immár hatodik alkalommal sátoroznak ide össze a környék motorosai, hála a szervezőknek, a Fekete Holló Motoros Baráti Körnek.

Pénteken, az első napon az idő szép nyárinak indult, nagy is volt a buli este, hektó számra folyt a sör, és végálláson szólt a tépett gitárhúr sikítása a hangfalakból. Aztán szombatra a kedves arca helyett, a csúnyábbik felét mutatta felénk az Ég, olyan váltással, mintha a számot Delhusa Gjon kezdené el, aztán Eric Clapton fejezné be. Egy teljes napra visszajött az esős, szeles, és hűvös ősz, mintha másik földrészre érkeztünk volna. Pedig csak a város egyetlen felüljáróján, az ország második ilyen nevű, de több mint 100 éve épült Árpád-hídján vezettünk át.

A rossz idő ellenére voltak bőven az egykor autósmoziként működő plázson. A filmvászonból molinó háttér, és egy jó 8-9 méteres mászófal lett, a füves parkolóból pedig sör- és pálinkasátor. A színpadként egy termetes kamion szolgált, ahol egyébként olyan együttesek léptek fel a hétvége folyamán, mint például a Deák Bill Blues Band. Érdekességként lehetett légpárnáson utazni, és volt egy jó képességű pálya a kvadosoknak is. Természetesen játékokból nem volt hiány: sörváltó-, blokkdobó-, lassúsági-, és hordógörgető versenyben bizonyíthattak a különböző véralkohol szintű nevezők.

Délelőtt nem kellet hely jegyet venni a bulira, de a 14-kor indult felvonulásra -ahogy ez lenni szokott- megint rengetegen lettünk a semmiből, ami eztán ki is tartott. Ezennel is rendben motoros angyalkodtunk, a lányaink törlőkendőt és matricát osztogattak, a fiúk tanácsokkal, és olykor komoly segítséggel látták el a találkozó népét. Egyik esetben például egy beragadt hátsó fékről próbáltuk megállapítani mi lehet a baj. A tulajdonos, aki Kristóf Angyalunkhoz hasonlóan szintén futár, már mindent megpróbált a probléma orvoslására, de hátsó fék így is folyamatosan befog. Most igazán jól jött Kristóf motorszerelői végzettsége, tudott adni egy tippet a megoldásra.

Sajnos volt még egy nagyobb bevetésünk is. Egy hölgy kis tempóval elcsúszott esőben a vizes aszfalton egy 250-es Honda CBF-fel. Szerencsére nem lett semmi baja, és a motoron sem látszódott semmi komolyabb, csupán a gázkar bánta az esetet. Ha csak átmenetileg is, de megoldottuk a problémát, és így haza tudott menni a párjával. Úgy érezzük már csak ezért is megérte ellátogatni Ráckevére. No meg a finom kürtős kalácsért..

Legközelebb a Citadellán találkozhattok velünk. Tudjátok, minden hónap első szombatján ott jönnek össze a motorosok egy kis beszélgetésre, és egy közös nagy gurulásra. Szezonban több ezren szoktunk lenni, rendőri kíséret mellett igazi látványosság, amikor átgurulunk Budapesten. Legkésőbb 3 órára érjetek oda, hogy legyen idő enni, fagyizni és természetesen beszélgetni.

Várunk Titeket!

Motorosangyal.tesztmotor.hu

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending