Csatlakozz hozzánk

Blog

R1200GS: három perc alatt a Föld körül

A spanyol világutazó videója: 25 ország, 50.000 kilométer, BMW R 1200 GS

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Föld körüli út három perc alatt? Természetesen lehetetlen, még egy olyan túramotoros legenda számára is, mint Miquel Silvestre. Ha valakinek mégis ösztönzésre van szüksége, hogy nekivágjon saját világ körüli kalandjának, az nézze meg a spanyol motoros legutóbbi videóját, amelyet úgy lehetne leírni, mint egy nagysebességű Föld körüli utazást – BMW GS stílusban.

Virtuálisan felülhetünk Miquel mögé és a hátsó ülésről nézhetjük az utat, miközben átutazza a világot új tapasztalatokat és életre szóló emlékeket keresve. A felfedező összesen több mint 90 országon motorozott keresztül különböző BMW motorkerékpárokon, legutolsó túrája során – amely 2011 júniusában kezdődött és múlt hónapban ért véget – 25 országot látogatott meg (és körülbelül 50.000 kilométert tett meg) R 1200 GS-ével.

A túrázó még mindig az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol útja véget ért. Bár motorkerékpárját már elszállítatta Spanyolországba, mégsem siet vissza korábbi ügyvédi foglalkozásához, mivel elfeledett spanyol felfedezők nyomait végigjárva, most az a célja, hogy új könyvet adjon ki és úti íróként szeretné megélhetését biztosítani.

„Számomra a GS a tökéletes motorkerékpár. Nem motokrossz gép, de nem is erre van szükségem. Oda visz, ahova akarom. Néhányan nem bíznak benne, hogy a GS ennyire széleskörűen használható, de én vagyok rá a bizonyíték, hogy igen. Majdnem mindent meg tudsz vele csinálni, csak ismerned kell a határait” – mondta el véleményét a motorról. Miquel következő állomása Dél-Amerika, ahol a spanyol történelem után kutat – oda is R 1200 GS-ét viszi magával.

Világ körüli út egy BMW-vel három perc alatt

Miquel a GS modellek nagy rajongója, három darab tulajdonosa is, amelyek között megtalálható egy R 80 G/S, illetve a legújabb GS is, amelyikkel legutóbbi túráját teljesítette
Miquel Silvestre-ről

Miquel Silvestre (1968), spanyol utazó és irodalmár. Három novellája jelent meg a „The Blind Lady” (A vak asszony), „Butterflies in the Darkroom” (Pillangók a sötétkamrában) és „Spanya SA” címmel, valamint a nevéhez fűződik a „Starry Dynamo” című mesekönyv. Silvestre különböző antológiák elkészítésében is részt vett, illetve a „The Blind Lady” című művének színpadi változatát is megírta. Foglalkozását tekintve Miquel sikeres ügyvéd és újságíró volt, mielőtt hétköznapi életét feladva világutazóvá vált. Túrái során különböző BMW motorokkal közlekedett, tervei szerint élményeit egy újabb kötetben örökíti meg.


További info a miquelsilvestre.com honlapon vagy Miquel Facebook oldalán

Forrás: BMW

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending