Connect with us
Suzuki

Blog

Potzner Feri emlékfelvonulás

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az idei jubileumi, 15. kunmadarasi évben egy szomorú évfordulóról emlékezik meg a magyar motoros társadalom, hiszen 5 éve hunyt el hazánk első stunt világbajnoka, Potzner Ferenc.

2007. május 26. Jól emlékszem erre a dátumra, hiszen ezen a napon vásároltam a harmadik motoromat, egy épített MZ ETZ-t. Már vártam ezt a napot, jó idő volt, napsütés ezerrel. Közben az országban is zajottak az események, hiszen aznapra esett a ‘madarasi Motul Kupa azévi második fordulója és a helyi inárcsi falunapon Erdős Csabiék karcolták az aszfaltot. Öcsémmel vigyorogva toltuk ki az új streetfighter vasat a kisbuszból – csak később tudtuk meg, hogy mi történt azon a vasárnapon. Egy értelmetlen autóbaleset…

 Potzner Feri 2005-ben egészen a világbajnoki címig jutott

Feri az akkori stunt korszak egyik, ha nem a legkiemelkedőbb alakja volt, amit a világbajnoki címe is megerősít. Bejárta szinte az egész világot, profizmusával, megjelenésével és egyedi stílusával egy új dimenzióba emelte ezt a sportágat. Egy szerencsés találkozásnak köszönhetően 2004-től zsír új Kawasakikkal versenyezhetett, aminek egy egész ország örült. Büszkén néztük a külföldön készült videókat a fellépésekről és versenyekről, mert az ottani közönség is elismerően, “tátott szájjal” tapsolt.

Motorjai építésével egyedi stílust teremtett, emlékszem már 2003-as magyar bajnokként is fejidom nélkül bemutatózott az év vége felé – akkor még Hondával, a kunmadarasi augusztus 20-ai éjszakai show-n. Azelőtt picit furcsa volt az a lecsupaszított design, ma pedig túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ugyanúgy megépítve 636-ossal (is) stuntol a világ élvonala, külföldön is.

 Feri stílust teremtett – ma már sokan stuntolnak ilyen fejidom nélküli “csupasz” motorral

Nagy közönség kedvenc volt Ő, az itthoni versenyeken amikor még csak az indítózászlóhoz állt be, már akkor a lelátókon csak ezt lehetett hallani: „mindjárt jön a Potzner, készítsd a fényképezőt Margit, ú mit talált már megint ki, vajon milyen az új motorja…” Mi ekkor jókat mosolyogtunk, mert tőlünk nem messze edzett a barátaival, láttuk amikor gyakorolt, mi már tudtuk, mi következik.

 “Én nem vagyok egy tehetséges gyerek, viszont baromi szorgalmas vagyok!”

Feri emlékére idén is szerveznek motoros felvonulást a baleset napjának évfordulóján. Most szombaton (május 26.) vár mindenkit sok szeretettel Potzner Angi, Feri fia, Ferkó a barátaival és a család. Este hét órakor lesz az indulás a budapesti IX. kerületi Lurdy-Ház motoros parkolójától a Budaörsi útig, a tragikus baleset helyszínéig. Gyertek…

Kovács Norbert

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending