Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Porig égett egy elektromos motor menet közben

Azt nem tudjuk, melyik távol keleti országban történt az eset, de mindenesetre ijesztően gyorsan vált porrá egy elektromos motor, ami menet közben kigyulladt

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

A forgalomfigyelő kamera felvétele alapján látható, hogy ketten utaztak a szóban lévő motoron, amikor az embertelenül füstölni kezdett. A vezető gyorsan irányt is váltott a leállósáv felé, de a kétkerekű akkumulátora nem bírta ki és még menet közben lángra kapott. Ahogyan azt mindenki tenné egy ilyen helyzetben, emberünk rögtön eldobta a motort, szegény utasa viszont még időzött kicsit, mielőtt ő is leesett volna.

Elsőre úgy néz ki, hogy az ijedtségen kívül megúszták különösebb sérülés nélkül a lángoló eseményt. Eszünk ágában sincs az elektromos motorok ellen beszélni, főleg mivel a képen látható gép feltehetőleg egy kisebb, belpiacos cég terméke lehet, nem pedig valami nevesebb gyártóé, de nem véletlen, hogy a lítiumos akkumulátorok még mindig tiltólistán szerepelnek a legtöbb légitársaságnál. Ugyanis ha nincs megfelelően szigetelve az aksi és nedvesség éri, abból nagyon könnyen, pillanatok alatt baj lehet, ahogyan az a videón is egyértelművé válik.

Persze már így is rengeteget fejlődött az elektromos technológia és kétségtelen, hogy egy nagyobb gyártó nem enged meg magának hasonló balesetet, mivel kiemelkedő figyelmet szentelnek az akkumulátorok megfelelő szigetelésére, de kérdem én: mi van akkor, ha mondjuk esőben sikerül esni egyet és sérül a cella? Fusson mindenki amerre lát, bízva benne, hogy nem lesz tábortűz a motorból? De ne legyünk ennyire borúlátóak, mivel eddig még nem sok ehhez hasonló balesettel találkoztunk, szóval nem kell telefonos aksi-féle spontán robbanástól tartani. 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending