Csatlakozz hozzánk

Hírek

Pókmotor a Wunderlichtől

Caranguejeira, a félelmetes tarantula, avagy BMW K 1200 R megvadítva.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Már a széria K 1200 R megjelenésekor sokan felhördültek: a visszafogott, túrás, „puha” motorokat gyártó BMW-től senki sem számított egy brutális, 163 lóerős, agresszív megjelenésű csupasz gépre. A világ nagyot fordult az utóbbi időben, a bajorok ott nyomulnak a Superbike-vb-n, csúcs-nakedjük pedig már 1300 köbcentivel és 173 lóval riogatja a konkurenciát.

A Bömösökre specializálódott Wunderlich viszont még a régi modellhez nyúlt, hogy megmutassa, mivé lehet átváltoztatni ezt a vaddisznót az ő kiegészítőik segítségével. Mivé is? Caranguejeiravá!

Neked sem ismerős a név? Ne aggódj, nem azért, mert nem figyeltél eléggé biológiaórán. A Caranguejeira egy Brazíliában élő tarantulafajta, és társaihoz hasonlóan vadászatkor nem pöcsöl hálókészítéssel: lesből csap le áldozataira. A Wunderlich-féle BMW ugyanilyen agresszív jószág, de a szőrös pókokhoz hasonlóan nyugodtan tarthatod otthon – ha megvan a kellő szakértelmed hozzá.

A németek egy holland formatervezőt, Bart van den Bogaardot kérték fel a Caranguejeira elkészítésére. A B-art stúdió főnöke első lépésként a kukába hajította a plexit és az asszimetrikus fényszórót, helyüket három apró „rovarszem” lámpa foglalta el. A felső villahídtól és a butácska gyári szarvaktól szintén könnyes búcsút vett, majd felcsavarozott a gépre egy jófajta superbike kormányt, kiegészítve speciális, állítható fék- és kuplungkarral. Az eredeti helyéről száműzött műszerfal ügyét egyszerűen intézte el: a tank tetején rögzítette a panelt. További változtatás, hogy elöl-hátul hullámos féktárcsák kerültek a masinára.

Hátul agresszív, szögletes üléstakaró idomot, vízszintesen kettéosztott lámpát és új rendszámtáblatartót találunk, de a legfeltűnőbb a nyúlánk, égnek meredő Zard kipufogó. A Caranguejeira hűtője és blokkja védőelemeket kapott, alul pedig lyukacsos alumínium hasidom húzódik. A sornégyes erőforráshoz nem nyúltak, viszont a sportlégszűrőnek és a megduplázott első levegőbeömlőnek köszönhetően állítólag 5 lóerővel nőtt a teljesítmény.

A Caranguejeira esetében értelmetlen vételárról beszélni, hiszen egyedi darabról van szó. Ha valami hasonlót szeretnél magadnak, vagy más BMW-s kiegészítők érdekelnek, nézz szét a Wunderlich magyarországi importőrénél, az EuroMotornál!

Galéria


Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending