Csatlakozz hozzánk

Hírek

Pódium és pontszerzés a Tóth csapatban

A japán futamon kettős sikert aratott a Team Tóth csapat. Pasini 3., Imi 13. lett.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A hírt írta: Team Tóth Aprilia

A japán futamon kettős sikert aratott a Team Tóth csapat. Pasini 3., Imi 13. lett.

Változékony időjárás jellemezte a mai napot a Japán versenypályán. A nyolcad- és negyedliteres géposztály bemelegítése alatt szemerkélt az eső, míg a királykategória warm up-ját már el is kellett halasztani, úgy rázendítettek az égiek. A futamok már napsütésben és nagyjából száraz pályán folytak. A 250-es kategória futamán egy árnyékos kanyar vízátfolyásai sok gondot okoztak a versenyzőknek, többen is ebben a kanyarban véreztek el, ám a Team Toth mindkét versenyzője talpon tudott maradni, sőt végül jó helyre hozták be a motorokat.

Tóth Imi fantasztikusan kezdte a mai napot, 0,4 másodperccel verte el a mezőnyt a negyedliteres géposztály reggeli warm up-ján. A sikerszéria a futamon folytatódott, ahol a csapat olasz versenyzője az első sorból várta a rajtot. Mattia Pasininak a megváltozott időjárási kondíciók miatt még a rajtrácson egy másik keverékű slick gumira váltottak, ami jó választásnak bizonyult, mert a sok meccselés ellenére szépen kibírta a futamot. Mattia jól kapta el a zöld jelzést, ám az első körben csak a hatodik helyen jött. A futam, első felét végigküzdötte az olasz a negyedik és a hetedik hely között, majd Talmácsi Gábort megelőzve a harmadik helyre zárkózott fel és folyamatosan növelve előnyét Gáborhoz képest végül a dobogó harmadik fokára hozta be az Aprilia RSA-t. Mattia nagyon örül, hiszen egyetlen teszten sem vettek részt az idén és más, mögötte végzett versenyzőkkel ellentétben csak egy motorja van, amit a hétvégén kétszer is összetört. Mindezek ellenére már a második futamon dobogóra tudott állni!

Tóth Imi is jól rajtolt, az első körben a 19.-ik helyen jött. Pár körrel a rajt után azonban rakoncátlankodni kezdett az LE Aprilia a kigyorsításoknál megint elment az erő a motorból. Ennek ellenére – és annak köszönhetően, hogy a futómű végre jó volt -, Imi is folyamatosan küzdeni tudott a 15. és a 19. helyek között és végül a 13. helyre tudta behozni az erejét-vesztett Apriliát. Nagyon örül a pontoknak és annak, hogy célba ért, mert a futam vége felé lassulni kezdett a motorja, azt hitte a blokk nem fogja kibírni a futam végét.

Hosszú utazás vár még az egész csapatra hazáig, ahol szinte egy percet sem pihenhetnek, hiszen szerdán már indulnak is tovább a spanyolországi Jerez-be, ahol az első európai futamon szurkolhatnak ismét Mattiának és Iminek!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending