Csatlakozz hozzánk

Hírek

Piaggio USB

Meglepő koncepció a robogógyártó óriástól, a Piaggiótól

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Hogy nézne ki egy kiállítás a robogók országában, ha pont a Piaggio nem garantálna valami izgalmas látnivalót. Tisztában vannak ezzel ők is, ezért összeszedték magukat, és valami egészen érdekeset, furcsát mutattak be a közönségnek.

 

A Piaggio USB neve Urban Sport Bike-ot, vagyis városi sportmotort jelent. Fogalmam sincs, mások hogyan képzelnek el egy ilyen elnevezésű jószágot, mindenesetre a bemutatott tárgy ebben a megközelítésben még inkább érdekes. Az USB egy autó kényelmét ötvözi egy robogó praktikumával, ráadásul mindezt környezetbarát módon, mivel a meghajtáshoz hibrid hajtóművet alkalmaztak. Ennek hagyományos része direkt befecskendezéses kétütemű, míg az elektromos egy, a hátsó kerékbe szerelt nanotechnológiás elektromotor. A kettő együtt meglepő gyorsulást eredményez, hiszen akár 200 Nm nyomatékot képest a hátsó kerékre szabadítani.

Ezek után a végsebesség egyáltalán nem kimagasló, 100 km/h, de ne felfedjük, hogy kifejezetten városi járműről van szó! Pusztán az elektromotor használatával az USB 50 km megtételére képes, viszont vegyes üzemben mindössze 1,5 liter benzin elég neki 100 kilométerre. A háttámlás üléssel felszerelt kétkerekű csak egy a három variáció közül, van egy kétszemélyes nyereggel ellátott, és egy hatalmas dobozzal felszerelt áruszállító is. Alacsony súlya, és tömegközéppontja, valamint hatalmas ereje miatt igazán kellemes városi járműnek ígérkezik.

 

Tudtad-e?

A Piaggio mindig vezető szerepet játszott a robogók fejlesztésében. Elég, ha csak az első, – több mint hatvan éve megalkotott – Vespára gondolunk. Azóta számtalan legendás formát és technikai megoldást köszönhetünk nekik, legutolsó nagy dobásuk a három keréken guruló, hátrányoktól mentes, motorkerékpárként dönthető MP3.


Korábban többször szerepelt nálunk a Piaggio MP3

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending