Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Peugeot Partner – Irány a ring!

Hát persze, hogy ebben is elfér egy motor.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Hát persze, hogy ebben is elfér egy motor.

Ezennel a Peugeot Partner névre hallgató kisárúszállítóját hoztam el kipróbálni, hogy alkalmas-e a motorszállításra. Amint a képeken látható, bizony alkalmas, de nem mindenre.

Külső-belső:

Viszont ne szaladjunk ennyire előre. A Peugeot 2008-ban frissítette fel a kisárúszállítóját, ami a külsőt elnézve igen csak jót tett a Partnernek. Óriási jó pont, hogy két oldalsó tolóajtónk van, ami jóval könnyebbé teszi a motorok lekötését. Ehhez a padlólemezen gyárilag 6 db fület alakítottak ki, amiken keresztül spanifereket fűzve szinte bármilyen rakományt rögzíteni lehet. A fölfelé nyíló hátsó ajtó is szimpatikusabb, mint a két oldalra nyíló megoldások, mert egyrészt így jobban hozzá lehet férni a motorhoz, másrészt ha esőben rakodunk be a csomagtérbe, nem ázunk el közben.

Az utastér kialakításánál igazán szabadjára engedték a fantáziájukat a mérnökök. Ugyanis ha valahol, akkor itt számos apró részlet teszi praktikussá az autózást. Például rengeteg tárolórekeszbe lehet pakolni, amik nagyon ötletes helyeken lettek kialakítva. Ilyen többek közt a műszerfal fölötti rés, ahová nekem a menetlevél volt elrejtve. Persze van még hely a fejünk fölött, a középső ülés alatt, meg itt, na meg ott…
A lényeg, hogy sok hely van az apróságoknak. Az ülések munkahelyi kényelemmel lettek felruházva, sportosságról és oldaltartásról nem beszélhetünk, viszont variálhatóságról igen. A középső ülés felhajtható, ami alatt jókora tárolórész rejtőzik, ha viszont a háttámlát hajtjuk le, akkor kis asztalt csinálhatunk belőle. Okos.

Ha bent van a motor, a jobb oldalin akár az anyós is terpeszkedhet, mert még ebben a rövid változatban sem kell lehajtani az ülést ahhoz, hogy beférjen hátra a versenygép. Persze ha hosszabb tárgyakat szállítanánk, azért erre is van lehetőség.
Még egy pozitívum, hogy Bluetooth kihangosító gyárilag be van építve, amit Peugeot néven azonnal felismer minden telefon. A rádió kijelzőjén a telefon töltöttségét és a térerőt is kijelzi, ha párosítva van a készülékkel. Szuper!

Hogy ne csak jókat írjak, a 185 centi feletti vezetőknek már össze kell magukat húzni, mert az ülés mögötti rácstól nem lehet eléggé hátratolni az ülőkét. És az ablaklehúzó kapcsolók helye sem tetszett a váltókar előtt.

Motor-Váltó:

A hajtásról ebben a tesztautóban egy 1,6-os HDI Diesel motor gondoskodott, azt kell hogy mondjam, szenzációsan. A 90 lóerős maximális teljesítmény a 185 Nm-es nyomatékkal párosítva teljesen egyenletesen áll rendelkezésünkre. A fogyasztás sem eget verő, 7 liter körül mozogtam vele a városban.

Csomagtér:

Az 1,25 méter magas ajtónyílás, főleg kisméretű (sport)motorok szállítására alkalmas, egy nagyobb robogóval már bajban lennénk. Ezért inkább pályázóknak ajánlanám a Partnert, akik a lámpa nélküli, pályaidomos gépeket szállítják a nyílt napokra, vagy a versenyekre.
A raktér hossza 1,8 méter hosszú, ezért van az, hogy ebbe a rövid változatba csak keresztbe fért be Yamaha R6R típusa, de befért, és ez a lényeg. Persze a pályázáshoz használt kellékeknek (szerszám, gumimelegítő, bőrruha…) még bőven van hely.

Viszont ez a raktér hosszúság egy R1-esnek nem lenne elég az ülés alatti kipufogó miatt. Ezért jó, hogy van egy ennél hosszabb változat is, aminek a raktere 25 centiméterrel hosszabb. Abba már minden pályamotort be lehet tuszkolni.
Sőt van családi változat is, a Tepee, amiről bővebben itt a partneroldalunknál a HVG Online Autómenedzser oldalán olvashattok. Katt a linkre!

Összegzés:

Mivel nem vagyok nagy “francia autó” párti, ezért eléggé kétkedve hoztam el a Partnert, de úgy vittem vissza, hogy abszolút pozitívan csalódtam benne a nálam töltött egy hét alatt. A legjobb az volt benne, hogy dinamizmusának köszönhetően még vezetési élményt is adott.

Nettó ára: 2.980.000 Ft (akciósan 2009.01.12)

Előnyök és hátrányok
  • Jól variálható utastér, rengeteg tárolórekesszel
  • Kis fogyasztás
  • Bluetooth kihangosító
  • Dinamikusan vezethető
  • Viszonylag kicsi raktér, csak kisméretű motorok szállítására alkalmas

Comments

comments

Trending