Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Tesztek

Peugeot Partner – Irány a ring!

Hát persze, hogy ebben is elfér egy motor.

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Hát persze, hogy ebben is elfér egy motor.

Ezennel a Peugeot Partner névre hallgató kisárúszállítóját hoztam el kipróbálni, hogy alkalmas-e a motorszállításra. Amint a képeken látható, bizony alkalmas, de nem mindenre.

Külső-belső:

Viszont ne szaladjunk ennyire előre. A Peugeot 2008-ban frissítette fel a kisárúszállítóját, ami a külsőt elnézve igen csak jót tett a Partnernek. Óriási jó pont, hogy két oldalsó tolóajtónk van, ami jóval könnyebbé teszi a motorok lekötését. Ehhez a padlólemezen gyárilag 6 db fület alakítottak ki, amiken keresztül spanifereket fűzve szinte bármilyen rakományt rögzíteni lehet. A fölfelé nyíló hátsó ajtó is szimpatikusabb, mint a két oldalra nyíló megoldások, mert egyrészt így jobban hozzá lehet férni a motorhoz, másrészt ha esőben rakodunk be a csomagtérbe, nem ázunk el közben.

Az utastér kialakításánál igazán szabadjára engedték a fantáziájukat a mérnökök. Ugyanis ha valahol, akkor itt számos apró részlet teszi praktikussá az autózást. Például rengeteg tárolórekeszbe lehet pakolni, amik nagyon ötletes helyeken lettek kialakítva. Ilyen többek közt a műszerfal fölötti rés, ahová nekem a menetlevél volt elrejtve. Persze van még hely a fejünk fölött, a középső ülés alatt, meg itt, na meg ott…
A lényeg, hogy sok hely van az apróságoknak. Az ülések munkahelyi kényelemmel lettek felruházva, sportosságról és oldaltartásról nem beszélhetünk, viszont variálhatóságról igen. A középső ülés felhajtható, ami alatt jókora tárolórész rejtőzik, ha viszont a háttámlát hajtjuk le, akkor kis asztalt csinálhatunk belőle. Okos.

Ha bent van a motor, a jobb oldalin akár az anyós is terpeszkedhet, mert még ebben a rövid változatban sem kell lehajtani az ülést ahhoz, hogy beférjen hátra a versenygép. Persze ha hosszabb tárgyakat szállítanánk, azért erre is van lehetőség.
Még egy pozitívum, hogy Bluetooth kihangosító gyárilag be van építve, amit Peugeot néven azonnal felismer minden telefon. A rádió kijelzőjén a telefon töltöttségét és a térerőt is kijelzi, ha párosítva van a készülékkel. Szuper!

Hogy ne csak jókat írjak, a 185 centi feletti vezetőknek már össze kell magukat húzni, mert az ülés mögötti rácstól nem lehet eléggé hátratolni az ülőkét. És az ablaklehúzó kapcsolók helye sem tetszett a váltókar előtt.

Motor-Váltó:

A hajtásról ebben a tesztautóban egy 1,6-os HDI Diesel motor gondoskodott, azt kell hogy mondjam, szenzációsan. A 90 lóerős maximális teljesítmény a 185 Nm-es nyomatékkal párosítva teljesen egyenletesen áll rendelkezésünkre. A fogyasztás sem eget verő, 7 liter körül mozogtam vele a városban.

Csomagtér:

Az 1,25 méter magas ajtónyílás, főleg kisméretű (sport)motorok szállítására alkalmas, egy nagyobb robogóval már bajban lennénk. Ezért inkább pályázóknak ajánlanám a Partnert, akik a lámpa nélküli, pályaidomos gépeket szállítják a nyílt napokra, vagy a versenyekre.
A raktér hossza 1,8 méter hosszú, ezért van az, hogy ebbe a rövid változatba csak keresztbe fért be Yamaha R6R típusa, de befért, és ez a lényeg. Persze a pályázáshoz használt kellékeknek (szerszám, gumimelegítő, bőrruha…) még bőven van hely.

Viszont ez a raktér hosszúság egy R1-esnek nem lenne elég az ülés alatti kipufogó miatt. Ezért jó, hogy van egy ennél hosszabb változat is, aminek a raktere 25 centiméterrel hosszabb. Abba már minden pályamotort be lehet tuszkolni.
Sőt van családi változat is, a Tepee, amiről bővebben itt a partneroldalunknál a HVG Online Autómenedzser oldalán olvashattok. Katt a linkre!

Összegzés:

Mivel nem vagyok nagy “francia autó” párti, ezért eléggé kétkedve hoztam el a Partnert, de úgy vittem vissza, hogy abszolút pozitívan csalódtam benne a nálam töltött egy hét alatt. A legjobb az volt benne, hogy dinamizmusának köszönhetően még vezetési élményt is adott.

Nettó ára: 2.980.000 Ft (akciósan 2009.01.12)

Előnyök és hátrányok
  • Jól variálható utastér, rengeteg tárolórekesszel
  • Kis fogyasztás
  • Bluetooth kihangosító
  • Dinamikusan vezethető
  • Viszonylag kicsi raktér, csak kisméretű motorok szállítására alkalmas

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending