Csatlakozz hozzánk

Hírek

Peti 6. Donningtonban

Sebestyén Peti: jól becsúszott

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

 

A Red Bull MotoGP Rookies Kupa doningtoni fordulóján Sebstyén Péter az eddigi legjobb eredményét érte el és a hatodik helyen végzett.
Pedig nem túl bíztatóan kezdődött a hétvége. A szabad edzésen Peti hamar felvette az iramot, de három kör után összeütközött egy ellenféllel és bukott.
Szerencsére az első időmérőre meg tudták javítani a motort, de érződött az edzéshiány, így Peti a végén a rajtrács 13. helyére tudta magát qualifikálni.
 

A versenynapra megjött az eső, és annak ellenére, hogy Peti óvatosan kezdte a versenyt, már az első körben a nyolcadik volt. Miután Florian Marino és Daijiro Hiura elestek előtte, sokáig beállt a sorrend, Peti az ötödik helyen követte az amerikai JD Beachet. Beach az utolsó körökre lelassult, Peti mögött a francia Nelson Major viszont begyorsult és utolérte őket, majd leelőzte egyetlen körön belül mindkettőjüket. Peti is leelőzte Bechet, de az amerikai visszaelőzte az utolsó előtti kanyarban. Peti igaz a célkanyarban ismét Beach előtt volt, de a célvonalig az amerikai gyorsult jobban, így Peti a végén négy század másodpercre lemaradva hatodik lett.
A versenyt a portugál Miguel Olivera nyerte a norvég Sturla Fagerhaug és a dél-afrikai Mathew Scholz előtt. A kupasorozat éllovasa, a spanyol Luis Solom csak tizedik lett, de továbbra is vezeti a ponttáblázatot 120 ponttal, Bech 111 ponttal a második. Peti 17 ponttal a 14. helyen áll.

„Ha ez is az eddigi legjobb helyezésem a Rookies Kupában, nem vagyok teljesen megelégedve,” vallja Sebestyén. „Ahogy a végén közeledtem Bechre, nem akartam azonnal leelőzni, gondoltam, várok az utolsó kanyarig. Aztán hirtelen elment mellettem Major, akiről nem tudtam, hogy ilyen közel van. Sokkal hamarabb kellett volna támadnom, akkor akár 4. is lehetnék. Most remélem, Assenban szintén elöl tudok menni, akkor ismét elérhető távolságba kerül a végső célom, hogy az első tízben végezzem a sorozatot.”
 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending