Csatlakozz hozzánk

Hírek

Pénteki pletykák

750-es GSR, 1000-es TDM, és persze az új Pan-European. Már megint.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A manipuláció századát éljük: a valóságot egyre nehezebb megkülönböztetni a kitalációtól, a hírek valóságtartalma sokszor kétségbevonható. Messziről jött internet-szerkesztő azt copy-paste-el, amit akar, szóval nem kell minden kóbor mendemondának bedőlni. Pletykálni azért persze lehet – mi is ezt tesszük, szemezgetve a nemzetközi szaksajtóban terjedő hírekből és a fotómontázsokat futószalagon gyártó grafikusok műveiből.

A francia Moto Revue azt állítja, hogy a Suzuki hamarosan bemutatja középkategóriás nakedje, a GSR 750-es változatát, hogy megdöntse a szinte konkurencia nélküli Kawasaki Z750 uralmát. Az új modellt a háromnegyed literes Gixer lefojtott blokkja hajtaná, és a márka szokásainak megfelelően viszonylag egyszerű összetevőket kapna (hagyományos teleszkópok, nem radiális fékek) annak érdekében, hogy az árcédulán minél emészthetőbb összeg szerepeljen. Az illusztráció egyébként az ismert dizájner, Jérôme Vannesson munkája.

Az olasz Daidalgas emberei egyliteres TDM-ről álmodoznak, nem ok nélkül. A Yamaha fundurója annak idején kategóriát teremtett, de most már tényleg szüksége lenne egy kis – de inkább komolyabb – vérfrissítésre. Az öregecske 900-ast felváltó TDM1000 az olaszok szerint a Ducati hamarosan érkező túraendurójának illetve a KTM 990 Supermoto T-nek jelenthetne konkurenciát.

A Motorcycle News az elmúlt hetekben – kis túlzással – a Honda új V4-eséből élt, egyre-másra tették közzé a hivatalosnak mondott fotókat és adatokat az új VFR-ről és a Pan-European utódjáról (mi is megírtuk a történetet, itt olvashatjátok). Legutóbb a Pant ábrázoló rajzokat tették realisztikusabbá az általuk kiválasztott színekkel; egyáltalán nem biztos, hogy a Honda ezeket a fényezéseket alkalmazza majd, de így jobban látható az új modell (állítólagos) formája.

És álljon itt végül egy ötletes fotómontázs a BMW félszemű superbike-járól, az S1000RR-ről. Szerintetek melyik a jobb: a gyári, asszimetrikus kialakítás, a két húzott szem, vagy a kerek fényszórók a korai ‘90-es évek stílusában?

Galéria: új Pan-European és TDM1000


Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending