Connect with us
just1 mx
Suzuki

Vezetéstechnika

Pénteken TesztMotor Tréning Kakucson!

Június 20-án, pénteken TesztMotor Tréninget tartunk a KakucsRingen – gyertek, tanuljatok és (pálya)motorozzatok, ameddig csak bírtok! Még nem késő jelentkezni, hívd el barátaidat is! Az időjárás ideális lesz!

Published

on

tesztmotor trening 2014
jgpr
RST AIRBAG

Az eddigiekhez hasonlóan idén is fél éven át, minden hónapban van/volt/lesz egy egész napos gyakorlás-pályázás Kakucson, a megszokott módon, a megszokott arcokkal, délelőtti oktatással, majd kifulladásig (pálya)motorozással, meghívott vendégekkel, versenyzőkkel, ajándékokkal – és sok-sok hasznos tapasztalattal. A ridereknek (Nektek) az üzemanyagot idén is a Hell Energy biztosítja.

2014-ben is minden alkalom egy pénteki napot jelent, ennél fogva a szlogenünk az is lehetne, hogy: TesztMotor Tréning – az ideális péntek! 🙂 Már 2010 óta futnak a TM Tréningek nagy sikerrel, ami szerintünk a jó hangulatnak, az egyéni szakmai odafigyelésnek, a sok (kötetlen) motorozásnak és a viszonylag olcsó áraknak köszönhető. Egy Tréning 2014-ben 16.000 forintba kerül, de a belépő díja feljogosít bennetek az Euromotorban egyszeri 10%-os bukósisakvásárlási és/vagy egyszeri 20% egyéb felszerelés vásárlási kedvezményre is, így akár még kereshettek is a tréningen, ha időben beváltjátok a kedvezményre jogosító belépőt.  

És még egy jó hír: profi futómű-szakember segítségével (Öhlins) is kedveskedünk azoknak, akik eljönnek hozzánk a pénteki (06.20) TesztMotor Tréningünkre a KakucsRingre! Legyen profin rád (vagy pályára/utcára) állítva a futóműved! 

2014-es időpontok (mindegyik pénteki nap) REGISZTRÁCIÓ A CIKK ALJÁN IS!

május 23. (képek)
június 20.

július 11.
augusztus 15.
szeptember 19.

Hogyan néz ki egy ilyen nap?

Itt pedig következzen egy korábbi kedvcsináló videó annak, aki még nem volt velünk Tréningezni: 

A legjobban azonban Ti tudjátok, milyen is egy ilyen Tréningünk, hiszen több százan vettetek részt rajta a négy év alatt. Zoli kiváló írását ajánljuk figyelmetekbe – benne a TesztMotor Tréningek “nyolcparancsolatával” (lásd lentebb): ILYEN EGY TESZTMOTOR TRÉNING


“Már egy ideje olvasom a TesztMotort, így többször belefutottam a Tréning reklámjába és két haverom volt is egy képzésen egy kis chopperrel, meg egy CBR125-tel, így körülbelül tudtam, mire számíthatok. Tévedtem.”


A TesztMotor Tréningek “nyolcparancsolata”

Ha naplót írnék, akkor valószínűleg ilyen gondolatok kerültek volna bele a nap végén, miután átugortuk a „Kedves naplóm” részt:

1. Mindig lehet és kell is tanulni és erre tökéletesen alkalmas a Tesztmotor tréning, mindegy, hogy milyen motorral vagy. Most például egy Vulcan is volt.

2. A trénerek (itt is) felkészültek és azért vannak, hogy mi minél jobban és biztonságosan motorozzunk.

3. A kiüléses technikát pályán és nem a közúton kell tanulni, gyakorolni, még akkor is, ha kicsi a pálya.

4. Apropó kicsi pálya. A prekoncepciókról általában kiderül, hogy hülyeség. Egy rövid pályán is lehet jót motorozni egy hatszázassal. Nem mentem gyorsabban 130 km/h-nál, de egy percig se unatkoztam.

A pályára gyakran kijárók megsúgták, hogy ismert profi versenyzők is járnak Kakucsra gyakorolni hatszázas pályamotorokkal.

5. Kb. 20 percenként érdemes egy kis szünetet tartani vagy jobb kondit kell összeszedni, mint én. A motor egyik oldalról a másik oldalra való folyamatos döntögetése úgy látszik nem ugyanaz a fizikai megterhelés, mint 10 km-t futni az erdőben. Este kiderült, hogy közel 90 kilométert motoroztam Kakucson és így már elnézőbb voltam magammal szemben. :)

6. A viszonylag alacsony sebesség miatt biztonságosan lehet gyakorolni. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet kimenni a pályáról, esetleg megcsúszni vagy akár elesni – délelőtt valaki eldobott egy motort -,de jobb itt készségszintre fejleszteni, hogy mi a teendő, ha például megcsúszik a motor hátulja. Aztán ha megy, akkor lehet menni a nagyobb pályákra, mert van, amit csak ott lehet megtanulni.

A 240-ről való fékezést mondjuk a Hungaroring célegyenesének végén érdemes gyakorolni.

7. Tréning megfizethető és benne van egy fél napos pályahasználat is.

8. A pálya kíméletes a gumihoz, a 90 km meg sem látszott rajta. Nem úgy, mint 20 perc a Hungaroringen.

Szóval TesztMotor Tréning&Kakucs, see you next time…. /Hoffmann Zoltán – ZX-6R

Jelentkezni – akármelyik időpontra – itt lehet. EZT az űrlapot kitöltve, infó a fentebb pirossal kiemelt elérhetőségeken, illetve minden további a TRENING.TESZTMOTOR.HU oldalon! Ott a Galériában képeket is bőségesen találtok az oktatásról.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending