Csatlakozz hozzánk

Hírek

Példátlan tragédia, példátlan összefogás

Bizonyára hallottatok már a közelmúltbeli erdélyi motoros tragédiáról – gyűjtés indult a múlt vasárnapi lincselés túlélőinek megsegítésére

Közzétéve

ekkor

kezdiszentlelek gyujtes
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Mintegy kétezer ember, köztük hétszáz motoros gyűlt össze szerdán a székelyföldi Kézdiszentléleken, hogy lerója kegyeletét egy vasárnap meghalt társuk előtt – tudta meg az MTI a Székely Hírmondó napilap helyszínen tartózkodó tudósítójától. A vasárnap délutáni kézdiszentléleki balesetben egy 37 éves szovátai motoros vesztette életét azt követően, hogy megpróbált elkerülni egy az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt. Az eset amiatt került a média figyelmének középpontjába, mert a megsérült kislány rokonsága megvert és megkéselt egy másik motorost, aki segítséget nyújtani állt meg a helyszínen. Erdélyi internetes fórumokon az a – hivatalosan meg nem erősített – információ is megjelent, hogy az első motoros nem a baleset következtében vesztette életét, hanem a cigányok meglincselték.

A szerdai akcióhoz csatlakoztak a község lakói is – a rendőrség és a csendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Az esemény ideje alatt nem mutatkoztak a roma közösség tagjai. A méltóságteljes felvonulás mellett felszínre törtek az indulatok is, többen elkezdték szaggatni a baleset helyszínéül szolgáló ház kerítését, a csendőrök és a megmozdulás szervezői csak nagy nehézségek árán tudták visszatartani a felháborodott tömeget. (Forrás: MTI, Hír24, Profi Rádió)

Te is hozzájárulhatsz szerencsétlenül járt erdélyi motoros társaink minél gyorsabb felépüléséhez – az adományokat az alábbi számlaszámra várják.
Vancsa Réka – Raiffeisen Bank – RO14 RZBR 00000600 12256188

Motoros testvériség: erdélyi motorosok gyújtanak gyertyát a tragédia helyszínén


– további képek a Profi Rádió Facebook oldalán

Mi történt múlt vasárnap? 

A kézdiszentléleki baleset okozója, miután elsodorta az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt, utasával együtt a kerítés mellé zuhant. Először a közeli házban lakó idős asszony ért oda hozzá, lehúzta a sisakját és vizet locsolt az arcába. Akkor még magához tért és nem volt fejsérülése, a sisakja megvédte. Ami azután következett, azt már el lehet képzelni, mert a rendőrség szerint fejsérülés okozta a halálát – amellett “csak” vállcsonttörése volt. A fiatalembert a romák fejszével, ásóval, lapáttal, lécekkel verték agyon.

Próbálják visszaszerezni az elhunyt társuk sisakját, ugyanis az bizonyítékul szolgálhat, hogy a 37 éves Sebestyén Attila nem a balesetben szerzett sérülések miatt hunyt el. Állítólag az áldozat segítségére siető szovátai motoros azonosítani tudja azt a roma fiatalembert, aki őt megszúrta.

Közben a sajtóban napvilágot látott egy másik szemtanú beszámolója: a fiatal férfi vasárnap este feleségével és három kiskorú gyerekével hazafele tartott a Katrosából, amikor szemtanúja volt a cigánysoron történteknek. Nem mert kiszállni az autóból, de telefonon segítséget kért és közben látta, hogy néhányan bántalmazták, ráncigálták a földön fekvő sérülteket, mások bottal, kerítéslécekkel hadonásztak a közelben…

Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek nyilatkozva elmondta hogy, csak a boncolási jegyzőkönyvből vonhatnak majd le következtetéseket arra vonatkozóan, hogy lincselés történt-e vagy a balesetben vesztette életét a motoros. A kovászna megyei rendőrkapitányság ugyanakkor közleményben tudatta, hogy őrizetbe vett négy, 25 és 52 év közötti kézdiszentléleki férfit, akiket gyilkossági kísérlettel gyanúsítanak.

A vasárnapi események három áldozata van jelenleg kórházban, az elütött kislány, az elhunyt motoros útitársa – egy nő és a megkéselt motoros. Úgy tudjuk, egyikük állapota sem életveszélyes. (Forrás: Profi Rádió Kézdivásárhely)

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending