Csatlakozz hozzánk

Hírek

Pedercini Peti visszatért

Sebestyén Péter, a FIM SuperStock1000 kategória versenyzője élete talán legnehezebb versenyhétvégéjén van túl: kemény előzmények, kemény pálya, kemény futam…

Közzétéve

ekkor

wsbk portimao 2015
RST AIRBAG

Két hete még az angliai futamon sajkacsont törést szenvedett versenyző (egy műtéttel a háta mögött) komoly orvosi rehabilitációs kezelésekkel állt a portugál pálya rajtrácsára vasárnap kora délután. A pályáról azt tartják, hogy az idei futamsorozat egyik legnehezebbje.

Stefano Favaro, Péter managere is tartott ettől a futamtól: “Itt nem az a kérdés, hogy indulsz-e? Itt tényként kezeljük, ha csak az orvosok meg nem tiltják. Péter fiatal, ambiciózus, és bírnia kell a terhelést. Amit vártunk tőle, véghez is vitte, nagyon jó részszektor időket ment az időmérőn, és a warm-up-on még eggyel jobb időt is tudott teljesíteni. Ezen a futamon egy biztos rajttal tudott indulni, és tartotta magát a futam végéig! Azt tudtuk, hogy mivel a keze sínben volt, így nagyon sok mozdulat és a motorral való együtt dolgozás nehezebb és fájdalmasabb lesz a verseny közben számára, de megoldotta. A következő futamon folytatjuk!“

Tóth Imre magyar csapattársat kapott a nyitányra, de lehet, hogy az egész szezonra

Stefano most itthon volt kénytelen a közvetítést nézni és telefonon tartani a kapcsolatot a csapattal és versenyzőjével. Ennek oka, hogy június 14-én vasárnap egy hatalmas – általa promótált – show érkezik Budapestre (a Nitro Circus MotoMayhem) és a szervezése a legnagyobb hajrához érkezett.

“Nagyon sajnáltam ezt a hétvégét, de most egyszerre kellett két helyen lennem. Tudtam, hogy Péter jó kezekben van kint a csapattal, a mérnökével nagyon jó összhangban dolgoznak együtt, így egy perc félelmem sem volt. Viszont most itthon tényleg nagy hajrában vagyunk! Péter természetesen velünk lesz vasárnapi show-n. Motoros nem hagyhatja ki és vele is lehet majd találkozni a pénteki dedikáláson, csak úgy mint más magyar benzingőzös hősökkel és az amerikai élő legendával, Travis Pastranával”


“A két héttel ezelőtti baleset és műtét mondhatom elsőre tényleg megviselt, de inkább lelkileg” – nyilatkozta Sebestyén.“Bennem volt, hogy nem hagyhatok ki egy versenyt sem. Nagyon örültem, hogy az újfajta műtét utáni rehabilitáció, milyen gyors eredményeket hozott. Igaz az időmérőn, annyira bedagadt a kezem, hogy szinte mozgatni sem tudtam, és a kesztyűt is azt hittük le kell vágni róla. De némi pihentetés után jobb lett. A portugál pálya az egyik legnehezebb a szezonban, nemcsak erős fizikumot igényel, sok a szintkülönbség és fejben is ott kell lenni. Voltak olyan kanyarkombinációk, amikbe annyira jól tudtam belemenni, hogy nem fájt a kezem, jó tartása volt ez látszik is a szektor időkön. De voltak a pályának olyan részei, ahol férfiasan bevallom az “életemért küzdöttem”. Az ezeken a helyeken veszített időt kellett ledolgoznom a pálya jobb szakaszaiban. Jól sikerült elrajtolnom, és utána a célom az volt, hogy tartsam a pozícióm, és menjek a jobb helyezés felé. Ezt a futamot 23-ként fejeztem be. Azt nem mondom, hogy elégedett vagyok, de mindenképpen jó érzés, hogy a sajkacsonttörés után két héttel már versenyezni tudtam”

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending