Csatlakozz hozzánk

Hírek

Pécsett mini Hungaroringet építenek

A környékbeli motorosok álma végre valóra válik

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Cirka négy évvel ezelőtt nyilatkozta Vadász Péter, aki a gokart nagy szerelmese és versenyzője – országos bajnoki sikerekkel-, hogy tervei közt szerepel egy mini Hungaroring építése Pécs mellett.

Vadász Péter

Minősített versenypályát építünk Pécs mellett. Az önkormányzat az ügy mellé állt, a helyet is megszereztük az 1150 méter hosszú szabadtéri pályához Pécsvárad felé a 6-os út mentén, most uniós pályázati forrásokra várunk.
Ez egy mini Hungaroring lesz „Mecsekring” elnevezéssel, ahol a magyar nemzeti gokartbajnokság futamait is megrendezhetjük.
Vezetéstechnikai tréningeket is tervezünk autósoknak, motorosoknak. Sőt a Mecsek Rallye prológját ide lehet hozni, és kismotoros versenyekre is alkalmas.

A Pécs környéki motorosok álma végre valóra válhat, mert Péter feleségével karöltve belevágott végre a nagy projektbe.
Ráadásul úgy tervezik, már idén nyitnak.
Jelenleg is nagyban folyik a pálya kialakítása, a Tüskésréti út mellett, ami egy 503 méter hosszú és 5 méter széles körpálya.

Folynak a munkálatok

Havonta változtatják majd a nyomvonalakat, hogy senkinek ne legyen unalmas. A nyomvonalak tervezésében versenymotorosok voltak Péter segítségére.

Nyomvonalak

Minden megtalálható lesz itt, „mi szem, szájnak ingere”, mint a nagyban, csak itt kicsiben. 🙂
Egy apró motoros paradicsom…

https://www.facebook.com/kartarenapecs/videos/1202841823174654/
 „Folyamatosan csörög a telefonom, hogy jönnének gyakorolni, edzeni, de sajnos még nem vagyunk készen. A visszajelzések nagyon jók a motorosok részéről, teljes lázban van mindenki, aminek nagyon örülünk.
Célunk, hogy élvezhető, szerethető és jól motorozható ring legyen.”


Ez a pálya viszont nem a nagy versenymotoroknak fog kedvezni, de persze gyakorolhatnak ők is rajta, sokkal inkább a kisebb, mint pl. a robogó, de még a gokartosokat is szívesen látják. Ez persze nem meglepő Péter érdeklődési területének tudatában. 🙂

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending