Csatlakozz hozzánk

Hírek

Pechesen kezdte a szezont Sebestyén Péter

A legnagyobb ifjú gyorsaságis tehetség éve kifejezetten rosszul indult Olaszországban

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Sebestyén Peti pályafutását nem más, mint Talmácsi Gábor menedzsmentje, azon belül is Stefano Favaro testvére, Roberto Favaro igazgatja, aki minden létező eszközzel próbálja a legjobb lehetőségeket biztosítani a jövő magyar bajnokának. A tervek szerint idén a MotoGP legkisebb kategóriájában húzhatná a gázt, ám csak május közepe után, hiszen akkor lépi át a bajnokság kötelező 16 éves korhatárát. Fantasztikus lehetőség lenne ez, nem csak Petinek, de az egész magyar motorosportnak, hiszen ilyen korán, ilyen komoly tapasztalatokat ritkán gyűjthet versenyző!

Persze egyelőre úgy néz ki ez álom marad, illetve a jövő év muzsikája, mert bár csapat van, a nevezést elfogadták, a támogatók logói gyűlnek, de az induláshoz szükséges összeg még mindig nem áll rendelkezésre. Emiatt lehet az, hogy a fiatal versenyző amúlt héten az olasz 125-ös GP bajnokságban kezdte az évet, ami a világbajnokság tükrében ugyan kisebb falatnak tűnik, ám a valóságban nagyon is kemény próbatétel. Jól példázza ezt, hogy ez első futam helyszíneként szolgáló nehéz, technikás vallelungai pályán rögtön az első edzésen körrekorddal kezdtek az ellenfelek. Peti még csak akkor ismerkedett az új motorral, az új csapattal, az új szerelőkkel így nagyon nehéz hétvége elé nézett.

Sajnos nem alakultak jól a dolgok, sőt a lehető legrosszabbul kezdődött a szezon. Az első edzésnap reggeli órái a futómű állítgatásával és a 125-ös Aprilia megismerésével teltek, ami összeségében jól sikerült, és így elégedetten mehetett ebédelni a csapat. A délután viszont kész rémálommá változott, hiszen kétszer is gyári hibás alkatrészt fogtak ki Petiék. Ezért gyakorlatilag úgy telt a délutáni edzés, hogy bár volt a pályán, de nem tudott értékelhető kört futni.

Az időmérőre sajnos tovább folytatódott a pech széria. Rögtön a kvalifikáció legelején meghibásodott az olajpumpa, amit a tapasztalt szerelőknek csupán pár perc cserélni, de a szabályok miatt a motor el sem jutott hozzájuk. Ugyanis az üzemképtelen motorokat csak a tréning befejezését követően szállítják vissza a boxba, Péter pedig kb. épp a pálya felénél robbant le. Sajnos emiatt egyetlen kört, még az elsőt sem tudta befejezni, tehát a neve mellett nem szerepelt időeredmény, és így a versenyen se vehetett részt. Bár a csapat és Roberto Favaro mindent elkövetett, hogy engedélyezzék a magyar indulását, de a versenybizottság hajthatatlan volt

Ebben a sorozatban ezen az elsőn kívül még hat verseny vár, azaz várna Sebestyén Petire, ám nem fog. Épp pár órája beszéltünk Petivel a Right Guard sajtótájékoztatóján, és elmondta, hogy a csapata komoly technikai gondjai miatt a menedzsmenttel együtt úgy döntött, abban a bajnokságban folytatja az évet, ahol tavaly is versenyzett. Tehát mostantól a spanyol 125-ös GP bajnoki futamokon indul a magyar, amit sokan a MotoGP küszöbének is hívnak.

A feladat tehát változatlanul komoly és nehéz, aminek Peti biztosan maximálisan meg fog felelni idén, feltéve ha mostantól elszáll róla az átok. Szurkoljatok neki, szurkoljatok a jövő bajnokának!

A jövőben mindig hírt adunk Sebestyén Péterről, és mivel folyamatosan kapcsolatban vagyunk vele, rajtunk keresztül akár kérdehettek is tőle!

Hajrááá Petii!!!!

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending