Csatlakozz hozzánk

Hírek

Pastrana megint megmutatta

Travis Pastrana bebizonyította, hogy még mindig ő a legszélsőségesebb sportoló – dupla hátraszaltó közben esett, de nem ment el a kedve… FMX-es kollégája Budapestre még nagyobb dobásra készül…

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - 2015 aprilis
Sportster
MAI Kótyavetye

A Nitro Circus turné Ausztráliában döngeti a falakat. Travis Pastrana itt is megmutatta, miért ő még a legvakmerőbb sportoló. A legendás Ikon “összetörik” egy Josh Sheehan-nel szinkronizált dupla hátraszaltó kísérlet közben, majd BMX-re száll és megcsinál egy előre szaltót…

A világon négy motoros ugorta meg eddig a dupla hátraszaltót. Most Pastrana és Josh Sheehan, minden idők két legnagyobb freestyle motocross versenyzője úgy döntöttek, hogy egyszerre, egymás mellett mutatják be Ausztráliában ezt a látványos trükköt. Szombaton este telt ház előtt, egyszerre, szinkronban megcsinálták!

Pastrana már évek óta nem adja elő, így a világlegveszélyesebb trükkjének a kockázati tényezője hatalmasra emelkedett és Sheehan-nel is csak pár méterre voltak egymástól. A bemutató előtt is csak egyszer próbáltak, viszont együtt még soha.


Pastrana 2006-ban került be a rekordok könyvébe, amikor a világon elsőként megugrotta dupla hátraszaltót, akkor tökéletesen sikerült. A mostani ugrásnál Pastrana földre érkezése nem volt fájdalommentes… Az adrenalin dogozott Travisben és azonnal felállt, teljesen váratlanul megragadott egy BMX-et, felment a közel 5 méter magas rámpa tetejére és élete első BMX előre szaltóját megcsinálta – a nézőtéren a döbbenet ült meg. Ezért is ő a világ legszélsőségesebb sportolója?

“A Nitro Circus arról szól, hogy kitoljuk határainkat, kockázatokat vállalunk – még akkor is, ha csak magunknak kell megmutatni. Nagyon hosszú ideje nem próbáltam a dupla hátraszaltót, úgy éreztem most újra eljött az ideje. Az érkezés nem jött össze fájdalommentesen, a hátam nagy ütést kapott, de azt akartam, hogy a nézők lássanak valami különlegeset” – mondta Pastrana, és mi azért reménykedünk, hogy a budapesti előadáson újra megpróbálják Sheehan-nel – és itt az érkezés is jó lesz.


Josh Sheehan, a világ legjobb FMX versenyzője és az aktuális X Fighters bajnok is történelmet akar írni, akár csak Pastrana 2006-ban. Jelenleg ő az egyetlen, aki rendszeresen bemutatja és gyakorolja a dupla hátraszaltót, az előadás után bejelentette, hogy a cél a tripla hátraszaltó lesz, amit az európai turnén (tehát Budapesten is) már közönség elé akar vinni!

“Látva Travist, ahogy felállt a balesetéből, az elképesztő volt” – mondta Sheehan. – “Kezdjük azzal, hogy én voltam teljesen rákattanva, hogy menjünk együtt, én akartam ugrani azzal a fickóval, aki először írta be magát ezzel az ugrással a történelembe. Ennek az embernek van mersze, esés után rögtön felmegy 5 méter magasra és nyom egy újabb ugrást! Ez irreális! Ez teljesen felpörgetett engem és meg kell csinálnom a hármas ugrást!“

Nitro Circus Live folytatja maratoni 2015 -ös világkörüli turnéját, április 24-ig Ausztráliában, majd visszatérnek Amerikába tizennégy előadásra. A Nitro Circus – Moto Mayhem május 29. és június 26. között kilenc európai nagyvárosban, köztük Budapesten is bemutatja trükkjeiket!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending