Csatlakozz hozzánk
HONDA PCX 2021

Hírek

Pastrana megint megmutatta

Travis Pastrana bebizonyította, hogy még mindig ő a legszélsőségesebb sportoló – dupla hátraszaltó közben esett, de nem ment el a kedve… FMX-es kollégája Budapestre még nagyobb dobásra készül…

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - 2015 aprilis
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A Nitro Circus turné Ausztráliában döngeti a falakat. Travis Pastrana itt is megmutatta, miért ő még a legvakmerőbb sportoló. A legendás Ikon “összetörik” egy Josh Sheehan-nel szinkronizált dupla hátraszaltó kísérlet közben, majd BMX-re száll és megcsinál egy előre szaltót…

A világon négy motoros ugorta meg eddig a dupla hátraszaltót. Most Pastrana és Josh Sheehan, minden idők két legnagyobb freestyle motocross versenyzője úgy döntöttek, hogy egyszerre, egymás mellett mutatják be Ausztráliában ezt a látványos trükköt. Szombaton este telt ház előtt, egyszerre, szinkronban megcsinálták!

Pastrana már évek óta nem adja elő, így a világlegveszélyesebb trükkjének a kockázati tényezője hatalmasra emelkedett és Sheehan-nel is csak pár méterre voltak egymástól. A bemutató előtt is csak egyszer próbáltak, viszont együtt még soha.


Pastrana 2006-ban került be a rekordok könyvébe, amikor a világon elsőként megugrotta dupla hátraszaltót, akkor tökéletesen sikerült. A mostani ugrásnál Pastrana földre érkezése nem volt fájdalommentes… Az adrenalin dogozott Travisben és azonnal felállt, teljesen váratlanul megragadott egy BMX-et, felment a közel 5 méter magas rámpa tetejére és élete első BMX előre szaltóját megcsinálta – a nézőtéren a döbbenet ült meg. Ezért is ő a világ legszélsőségesebb sportolója?

“A Nitro Circus arról szól, hogy kitoljuk határainkat, kockázatokat vállalunk – még akkor is, ha csak magunknak kell megmutatni. Nagyon hosszú ideje nem próbáltam a dupla hátraszaltót, úgy éreztem most újra eljött az ideje. Az érkezés nem jött össze fájdalommentesen, a hátam nagy ütést kapott, de azt akartam, hogy a nézők lássanak valami különlegeset” – mondta Pastrana, és mi azért reménykedünk, hogy a budapesti előadáson újra megpróbálják Sheehan-nel – és itt az érkezés is jó lesz.


Josh Sheehan, a világ legjobb FMX versenyzője és az aktuális X Fighters bajnok is történelmet akar írni, akár csak Pastrana 2006-ban. Jelenleg ő az egyetlen, aki rendszeresen bemutatja és gyakorolja a dupla hátraszaltót, az előadás után bejelentette, hogy a cél a tripla hátraszaltó lesz, amit az európai turnén (tehát Budapesten is) már közönség elé akar vinni!

“Látva Travist, ahogy felállt a balesetéből, az elképesztő volt” – mondta Sheehan. – “Kezdjük azzal, hogy én voltam teljesen rákattanva, hogy menjünk együtt, én akartam ugrani azzal a fickóval, aki először írta be magát ezzel az ugrással a történelembe. Ennek az embernek van mersze, esés után rögtön felmegy 5 méter magasra és nyom egy újabb ugrást! Ez irreális! Ez teljesen felpörgetett engem és meg kell csinálnom a hármas ugrást!“

Nitro Circus Live folytatja maratoni 2015 -ös világkörüli turnéját, április 24-ig Ausztráliában, majd visszatérnek Amerikába tizennégy előadásra. A Nitro Circus – Moto Mayhem május 29. és június 26. között kilenc európai nagyvárosban, köztük Budapesten is bemutatja trükkjeiket!

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending