Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kis hűsítő: ParaJet-Ski kupa Dunaharaszti – videóval

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a ParaJet-Ski Kupát, a kerekesszékben és az egyéb fogyatékossággal élők jet-ski slalom versenyét. A hagyományokhoz híven időméréses verseny keretében a teljesen kezdők is kipróbálhatták magukat a dunaharaszti jet-ski tavon

Közzétéve

ekkor

parajet-ski dunaharaszti 2013
Sportster
MAI Kótyavetye

Az első ParaJet-Ski kupát 2007-ben rendezték meg, akkor még próba jelleggel, amelyen huszonhárom versenyző indult. Az elmúlt hét évben folyamatosan fejlődött a rendezvény, a nevezők száma is évről évre nőtt, így idén először, a szövetség két naposra bővítette a viadalt. Így a teljesen kezdőknek is lehetősége volt pálya és a technika megismerésére.

A szombati szabad edzés tapasztalatait, illetve a profi versenyzők tanácsait a másnapi elődöntőkben sokan több másodperces előnyre váltották, szinte kivétel nélkül mindenki javított a saját legjobb idején.

Az elődöntőkből mindhárom kategóriába négyen jutottak a vasárnap délutáni döntőkbe.

Az egyéb fogyatékossággal élők versenyében harmadik helyezést ért el Gál Gyula, őt egy tized másodperccel előzte csak meg a második helyezett Sinkovicz János, a versenyt az elődöntőben is remekelő Kovács Richárd Szilveszter nyerte, aki a győztes köre után hibázott és eltörte a gázkart. Emiatt a további kategóriák versenyzői kénytelenek voltak a megszokott jet-skitől különböző menettulajdonsággal bíró géppel megfutni a döntőt.

A férfiak versenyében meglepetésre az elődöntőből magasan legjobb idővel bejutott Koleszár Balázs (akinek neve motoros körökben is ismert a szerk.) csak harmadik helyezést ért el, második helyen Vaszil György végzett, a kategória győztese Fenyvesi Zoltán lett.

A hölgyek versenyében a végeredmény megegyezett az elődöntőben elért helyezésekkel, így tehát harmadik helyen Varga Katalin Eszter, második helyen Dani Gyöngyi, első helyen pedig Kovács Adrienn végzett.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending