Csatlakozz hozzánk

Blog

PályaPéntek: Vajon meddig marad Rossi?

A 37. életévét a napokban betöltő Valentino Rossi az első néhány forduló után dönti el, hogy 2016 után is szeretne-e maradni a GP-ben – vagy 21. vb-idénye végén visszavonul. Az viszont biztos: ha marad, akkor 2018 végéig versenyez

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Valentino Rossi 1996-ban mutatkozott be a 125 köbcentis kategóriában, azaz a mostani lesz az olasz pilóta 21. szezonja a világbajnokságon. A tavaly a tizedik vb-címét kis híján bezsebelő klasszis szerződése az idei év végén jár le a Yamahánál, így az egyik legnagyobb kérdés, hogy ezt követően is a mezőnyben láthatjuk-e majd. Bár erről még nem döntött a „Doktor”, az már biztos, hogy nem jövőre fog visszavonulni:

„2016 végén lejár a jelenlegi kontraktusom, ezért el kell majd döntenem, hogy szeretném-e folytatni további két évig. Minden szerződés két évre szól, így ha folytatom, akkor további két szezonra maradok” – nyilatkozta Rossi a Sky Italia kameráinak. A kilencszeres vb-első két éve hasonló helyzetben volt: akkor az első versenyeken nyújtott teljesítménye láttán döntött a hosszabbítás mellett, s most is hasonló lesz a forgatókönyv.


„Úgy lesz, mint 2014-ben, amikor az első néhány futam után döntöttem. Jó lenne Valenciát követően, nyugodt körülmények között átgondolni, de a pilótapiac már előtte be fog indulni, ezért meglátom, hogyan alakul az első öt-hat verseny, aztán döntök” – magyarázta az olasz.

Herve Poncharal, aki a Yamaha szatellit alakulatának, a Tech3-nek a csapatfőnöke, Rossi hozzáállását látva úgy véli, a lassan 37 éves motorosnak egyelőre nem áll szándékában távozni: „Persze azt sem érzem biztosan, hogy maradni fog” – tette hozzá a motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva. „Úgy vélem, várni fog négy-öt futamot, hogy lássa, hogyan teljesít a mezőny többi tagjához képest. Ha jó helyzetben lesz, biztosan nem fogja bedobni a törülközőt. Ő egy igazi harcos, s ez az igazán hihetetlen ebben a versenyzőben és emberben: a képesség, hogy mindig élvezze a motorozást és mindig motivált tudjon maradni”


Poncharal szerint Rossi döntése lehet az egyik mozgatórugója az átigazolásoknak – noha az összes gyári pilótának idén jár le a szerződése –, ám Jorge Lorenzo yamahás szerződéshosszabbítása is legalább ilyen kulcsfontosságú lehet. A csapatvezető szerint egyébként nehéz lesz együtt tartani ezt a párost 2017-re is: „Ha Lorenzo marad, nem tudom, hogy Rossi akarni fog-e, s ugyanez igaz fordítva is…” – vélekedett Poncharal.

Így köszönti csapata a 37 éves Valentino Rossit

Valentino Rossi 1979. február 16-án látta meg a napvilágot, azaz az olasz motoros kedden ünnepelte 37. születésnapját. Születésnapja alkalmából a Yamaha az alábbi videóval kedveskedett Rossinak, amelyben a Phillip Island-i tesztre készülő csapatának tagjai köszöntik az ünnepeltet:

A sors furcsa játéka, hogy négy évvel ezelőtt pont ugyanezen a napon született meg Rossi egykori nagy riválisának, Casey Stonernek a kislánya, míg a Doktor jelenlegi egyik legnagyobb ellenfele, Marc Marquez szerdán (tehát egy nappal később) lett 23. 

Írta: Balogh Tamás; a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending