Csatlakozz hozzánk

Blog

PályaPéntek: Sebestyén váltja Rizmayert Tóthéknál

Az FIM nyilvánosságra a Superbike világbajnokság 2016-os – előzetes – nevezési listáját, amelyből kiderül: 24 versenyző, 7 motormárka és 2 magyar induló lesz

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Ahogy azt az előző években megszokhattuk, az FIM csupán néhány héttel a szezonnyitó előtt hozta nyilvánosságra a Superbike világbajnokság előzetes nevezési listáját. A lenti táblázat alapján 2016-ban összesen 24 állandó tagja lesz a mezőnynek, amelyből 21 nevet eddig is tudtunk. A nevezési lista azonban egy (magyar) pilótacserét és egy márka (Aprilia) maradását is hivatalossá tett.

Kezdjük az utóbbival: mint arról már néhány hete folyamatosan pletykáltak, az Iodaracing valóban tárgyalásokat folytatott az Apriliával, s úgy tűnik, sikerült is megegyezniük, így a MotoGP-re koncentráló gyártó az utolsó utáni pillanatban talált magának partnercsapatot, ezzel pedig biztossá vált, hogy a Suzuki kiszállása ellenére is marad hét gyártó a sorozatban.

De Angelis és a Iodaracing együtt érkeznek a MotoGP-ből

Az Iodaracing több évnyi királykategóriás szereplés után vált a Superbike világbajnokságra, s hozza magával a 2015-ös Japán Nagydíj szabadedzésén megsérült Alex de Angelist is, míg a másik RSV4-en az Apriliával szerződésben álló, a Superstock 1000-es géposztályban tavaly bajnokká avanzsáló Lorenzo Savadorit láthatjuk majd debütálni a szériában.

A másik kiemelendő megállapítás a nevezési listával kapcsolatban magyar vonatkozású: azt már eddig is tudni lehetett, hogy a Team Toth az idei évadra lecseréli a BMW-t a mezőnybe most visszatérő Yamahára, az azonban csak most vált biztossá, hogy ifj. Tóth Imre mellett nem Rizmayer Gábor, hanem Sebestyén Péter szerepel majd.

Sebestyén Peti ismét világbajnoki mezőnyben húzza majd a gázt

A csere azért meglepő, mivel a tavalyi év végén még úgy tűnt, Sebestyén marad a Stock1000-esek között a kawasakis Pedercinivel. A fiatal motoros számára ugyanakkor nem lesz ismeretlen a kategória, hiszen 2014 első felében már rajthoz állt néhány forduló során, akkor is a Team Toth színeiben. Érdekesség, hogy akkor szezon közben éppen Rizmayer váltotta Sebestyént.


– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending