Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

PályaPéntek: SBK Portimao

Portugáliában rendezik a Superbike vb hetedik fordulóját!

Published

on

palyapentek: sbk portimao 2015
jgpr
RST AIRBAG

Féltávhoz érkezett a Superbike vb sorozata, a mezőny a portugál versenypályán méri össze tudását a hétvégén. A felső kép igazából nem is Portimaóban készült, hanem az első portugál helyszínnek otthont adó Estoril pályán. Később a nagydíjakat az Algarve versenypályán rendezték meg, míg a jelenleg használt Portimao 2008 óta szerepel a versenynaptárban. A pálya különböző technikás részeket is tartalmaz, melyekhez hosszú célegyenes tartozik – mely után az első kanyart nem nehéz elfékezni.


Ismét a Kawasaki versenyzői várhatják legesélyesebbként a futamokat, mivel a tavalyi évben megosztoztak a győzelmeken. A ZX10R jelenleg legyőzhetetlennek tűnik, sőt mindkét versenyző élete formájában motorozik. Jonathan Rea hihetetlennek tűnő 101 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, ám csapattársa kezdi felvenni a tempót. Tom Sykes a gyenge évkezdet után újra az élbolyba került, sőt Doningtonban sikerült már csapattársát is megelőzve dupláznia.


Leon Haslam az Apriliával még mindig a második helyen áll a tabellán, ám előnye már csupán 1 pont Sykes-al szemben, így valószínűleg a hétvége után már két Kawasaki fogja vezetni a bajnokságot. Az Aprilia nagyon erősnek tűnt az év elején, és habár Haslam hazai futamán próbálta tartani az élmezőny tempóját, az eredmények elmaradtak. Az RSV4 egyébként már szerzett győzelmeket Portimaóban, így a szurkolók még bizakodhatnak a jó szereplésben.


Dobogós helyezésekre számítanak a Ducati versenyzői, akik mindketten kedvelik a portugál aszfaltcsíkot. Chaz Davies szerint Portimao tartalmaz motocross és brit pályákra jellemző elemeket is, így számára az egyik legjobb pálya a világon. Habár Davies már nem tűnik esélyesnek a bajnoki címre (igazából azt már sokan odaadták Rea-nek), próbálnak minden futamot a lehető legjobban teljesíteni, és folytatni a Panigale idei remek szerepléseit (a Ducati a második helyen áll a gyártók bajnokságában). Davide Giugliano az egyik legkeményebb pályának tartja a helyszínt, és célja a futamgyőzelemért harcolni.


A vártnál rosszabbul alakul a szezon a címvédő számára. Sylvain Guintoli már 5 alkalommal állhatott dobogóra Portimaóban, viszont az RSV4 után a Honda CBR-el nem jönnek számára az eredmények. Sejthető volt, hogy a csapatváltás visszalépés lesz számára, ám a lemaradásuk túl nagy az élbolyhoz képest. A 32 éves francia viszont nem adja fel, és próbálja folyamatosan fejleszteni a motort, melyen egyre otthonosabban érzi magát.


Új alkatrészeket kap Tóth Imre csapata a BMW-től. Habár Imolában dupla pontszerzést értek el, a csapat az idei évben a sereghajtó szerepet látta el az eddigi futamokon. Nagy előrelépést várnak az új fejlesztésektől, így már e hétvégén behoznák lemaradásukat, és harcolnának a pontokért.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending