Csatlakozz hozzánk

Blog

PályaPéntek: Rea behúzza a hazait?

A hétvégén máris félidejéhez érkezik a Superbike vb 13 fordulóból álló
szezonja: a helyszín ezúttal az angliai Donington Park lesz, ahol jó eséllyel a hazai versenyzők vihetik
majd a prímet – a kérdés csak az, hogy nőni vagy csökkenni fog-e
Jonathan Rea előnye

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A két héttel ezelőtti malajziai kitérőt követően ismét visszatér Európába a Superbike világbajnokság mezőnye: a szezon félidejét jelző állomásnak a legendás Donington Park ad otthont. A valóban egy parkban, dombos területen felépített pálya magán hordozza a szigetországi aszfaltcsíkok jellemvonásait, s ha megnézzük az idei eredményeket, jó esély van rá, hogy amúgy is a brit pilóták közül kerüljön ki a két futam győztese.

Jonathan Rea Sepangban ismét növelte az előnyét, s ha Doningtonban nem közeledik hozzá Chaz Davies vagy Tom Sykes, akkor a címvédő két győzelemnyire hizlalhatja a fórját. Az előző években mutatott teljesítmény alapján kawasakis csapattársa jelenthet rá nagyobb veszélyt, hiszen a legutóbbi három esztendőben egyaránt duplázni tudott hazai versenyén – igaz, belőle egyelőre hiányzik a kiegyensúlyozottság, éppen ezért hosszútávon a ducatis honfitárs tűnik a világbajnok elsőszámú kihívójának.

Vajon Sykes idén is dominálni fogja hazai versenyét?

A középmezőny küzdelmei is komoly izgalmakat tartogathatnak, hiszen pályáról pályára változik, melyik gyártó tűnik a legerősebbnek közülük. A Yamaha most egyértelműen hátrányban lesz, hiszen Sylvain Guintolit egy újonc, Cameron Beaubier fogja helyettesíteni, míg Alex Lowes szintén nem lesz százszázalékos állapotban sérülése miatt. A Honda lendületbe jöhet Nicky Hayden múltkori győzelmétől – jóllehet, az előrejelzések szerint némileg meglepő módon ezúttal nem kell esőre számítani.

A Supersport vb mezőnyében Kenan Sofuoglu már a maláj forduló előtt
magához vette az irányítást, így mostantól az ellenfeleken a sor, hogy
meggátolják a törököt abban, hogy elhúzzon tőlük a pontversenyben. Randy
Krummenacher csapattársként igyekszik megnehezíteni a négyszeres
vb-győztes dolgát, míg Jules Cluzel is kezd egyre inkább formába
lendülni az MV Agustával. Bár Patrick Jacobsen lemaradása jelentősnek
tűnhet, az amerikai hondást sem szabad még leírni az összetett
szempontjából sem.

Ami a magyar érdekeltségeket illeti: két fronton is változás történt az előző hétvégékhez képest. Egyrészt a Supersportban a Schmidt Racing lecserélte Chrobák Jánost, akinek a helyén a doningtoni fordulótól kezdve a brit Kyle Ryde fog rajthoz állni, az Aragónban már dobogós helyezést is szerző Nicolas Terol oldalán. Másrészt a H-Moto Team a hét elején jelentette be, hogy Kis Viktória nem folytatja a versenyzést a European Junior Cupban, amely szériában így egyedül Bódis Richárd képviseli hazánk és a csapat színeit.

Végezetül ejtsünk néhány szót a hétvége menetrendjéről is, hiszen néhány ponton az is eltér a megszokottaktól. Az egyórás időeltolódás miatt eleve mindenre valamelyest később kerül sor, így például a Superbike vb mezőnyének két futama itthoni idő szerint szombat és vasárnap 16 órakor rajtol majd. Ami pedig kifejezetten rossz hír, hogy a Roland Garros miatt az Eurosport nem közvetíti élőben a versenyeket, csupán este tűzi őket műsorra felvételről.


– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending