Csatlakozz hozzánk

Blog

PályaPéntek: Marquez megint behúzza?

Sachsenring az elmúlt években Marc Marquez felségterületének
számított, így jó esélye lehet arra, hogy még nagyobb előnnyel
vonulhasson a néhány hetes pihenőre

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A hétvégén a nyári szünet előtti utolsó állomással folytatódik a gyorsasági motoros világbajnokság 2016-os szezonja.

Három héttel a kaotikusan alakuló Holland TT (az évtized versenye) után következik a 2016-os idény kilencedik fordulója, amely egyúttal a szezon felét is jelzi, nem mellesleg ez lesz az utolsó verseny a többhetes nyári szünetet megelőzően. Az évad első felének hagyományosan a Német Nagydíj jelenti az utolsó állomását, s nincs ez másként most: a rövid, kanyargós aszfaltcsík rendre izgalmas versenyeknek ad otthont, amelybe közrejátszik az is, hogy a vonalvezetés aránytalanul több balkanyart tartalmaz, mint a jobbost, ami a pilótáknak és a gumiknak is speciális kihívást jelent.

Nyolc futam elteltével Marc Marquez vezeti a világbajnokságot, s a múltbéli eredmények alapján jó esélye van rá, hogy a Sachsenringen tovább növelje az előnyét: 2010 óta minden évben a pole-ból indulva nyert abban a kategóriában, amelyikben éppen indult. A yamahásoknak azonban égető szükségük lenne arra, hogy megverjék a repsolost: Jorge Lorenzo az elmúlt két hétvégén csupán hat pontot szerzett, míg csapattársa, Valentino Rossi asseni kicsúszásával már idei harmadik nullázását könyvelhette – neki különösen fontos lenne faragnia a 42 pontos hátrányából.

Vajon idén is csak Marquez hátát nézhetik a yamahások?

A németországi viadal is elsősorban a három nagyágyú küzdelméről fog szólni, de nem szabad elfeledkezni a többiekről sem. Dani Pedrosának előbb-utóbb kicsúszhat egy jobban sikerült verseny, a Ducatinak azonban várhatóan nem lesz könnyű dolga az egyeneseket nem igazán tartalmazó pályán. A bolognaiakra éppen ezért a Suzuki is komoly fenyegetést jelenthet a hétvége folyamán, miközben az Aprilia új alkatrészekkel igyekszik faragni továbbra is jelentős lemaradását a riválisokhoz képest. Kérdés az is, mekkora lendületet ad asseni sikere Jack Millernek, ám valószínűsíthetően egy normál versenyen a top10-be jutás is komoly eredmény lenne számára.

A két kisebb géposztály közül egyértelműen a Moto2 alakul izgalmasabban: Alex Rins és Johann Zarco pontegyenlőséggel áll a tabella élén, de Sam Lowes lemaradása is csupán öt egység hozzájuk képest – hármuk között izgalmas csata várható a Sachsenringen és a szezon további helyszínein egyaránt. A Moto3-ban ellenben Brad Binder előnye már csaknem két győzelemnyi a sérüléséből visszatérő Jorge Navarróval szemben, így a dél-afrikaitól a hollandiaihoz hasonlóan hibák sorozatára lenne szükség, hogy ismét igazán nyílt legyen az összetett elsőségért folyó harc.


– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Comments

comments

Trending