Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

PályaPéntek: Kiyonari Show Donningtonban

Az idő nem volt kegyes a motorosokhoz a héten, ilyenkor pedig aktuálissá válik a japán Superbike pilóta stílustanulmánya!

Published

on

palyapentek kiyonari donington
jgpr
RST AIRBAG
Kiyonari nem csak a kvalifikáción, de a versenyeken is remekelt

Tudom, a videó már vagy ezerszer megfordult a közösségi hálón és egyéb motoros oldalakon, viszont még ma is csaknem két és fél perc izgalom! Feltűnt, hogy sokan a rossz időjárás ellenére is motorra pattantatok, így biztosan többen is a megszokottnál nehezebb körülmények közt voltatok kénytelenek motorozni. A britek gyakran kerülnek hasonló helyzetbe, így ők esőben a világbajnoki mezőnyben is tudnak villantani, bár jelen esetünkben egy japán versenyzőt emelünk ki.

2008-ban a Superbike világbajnokság tagja lett egy gyári TenKate Hondán

Ryuichi Kiyonari eljutott egészen a MotoGP sorozatáig, bár ott nem sikerült megvetnie a lábát a Gresini Hondánál (2003). Ehelyett a brit Superbike közkedvelt versenyzőjévé vált, két évet pedig a SBK világbajnokságban is eltöltött a Honda alakulatánál.

Kétszeres brit bajnokként érkezett a mezőnybe 2008-ban, a legemlékezetesebb teljesítményét pedig (nem meglepően) a brit nagydíjon mutatta be. Donington időjárása nem volt kegyes a versenyzőkhöz, a szombati kvalifikáción pedig mindenki a boxban ücsörgött, amikor leszakadt az ég. Kiyonari viszont kijött az eső áztatta pályára is – talán csak a nézők és saját maga szórakoztatására. A japán versenyző habár elmaradt Bayliss pole-jától, vezetési stílusa nagyon látványos lett. Kiyonari végül a második helyre kvalifikálta magát, vasárnap pedig egy futamgyőzelmet is bezsebelt!

Kiyonari jelenleg egy BMW nyergében tolja a BSB-ban

A hétvégén egyébként szünetel a MotoGP és a Superbike vb mezőnye is.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending