Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

PályaPéntek: Ismét MotoGP és SBK a hétvégén!

A múlt hétvégén is zsúfolt volt a vasárnapi program, és ez most sem lesz másképp!

Published

on

5
jgpr
RST AIRBAG

MotoGP Termas de Río Hondo, Argentína

Másodszor látogat el a mezőny a 2008-ban épült argentin pályára, mely verseny tavaly Marquez sikerét hozta. A pálya az előző két fordulóhoz hasonlóan tartalmaz egy hosszabb egyenest is, ám nehéz előre megjósolni, a Ducatik vagy a Yamahák fel e vehetik a Repsol Hondával a versenyt. Természetesen itt csak Marc Marquezre gondolunk, mert a Pedrosát helyettesítő Hiroshi Aoyama biztosan nem fog az élmezőnyben motorozni.

A címvédő Marc Marquez fölényesen nyerte az amerikai futamot, vajon Argentínában ad esélyt a többieknek?
Andrea Dovizioso eddig mindkét futamot a második helyen fejezte be. A Ducati szerencsére nem vesztett tempót a két literes üzemanyag-megvonás miatt, így még mindig esélyesek a dobogóra.
Valentino Rossi kitűnő formában kezdte az évet, és jelenleg vezeti a bajnokságot úgy, hogy csapattársa, Jorge Lorenzo számára nem jönnek az eredmények.


WSBK Assen, Hollandia


A holland helyszín már régóta szerepel a versenynaptárban, és gyakran hoz izgalmas versenyeket. Vonalvezetése tartalmaz lassú és gyors kanyarokat egyaránt, az utolsó sikánban pedig rendszerint győzelmek dőlnek el. A versenyzőket gyakran megizzasztja a helyi időjárás, mely alaposan meg tudja keverni a paklit!

Jonathan Rea 26 pontos előnnyel érkezik, melyet minden bizonnyal tovább fog növelni a hétvégén. A brit versenyző sokkal gyengébb motorral is nyert már itt futamot, így meglepődnénk, ha a Kawasakival nem lenne ott az élen.
Leon Haslam áll a második helyen a bajnokságban, ám a legutóbbi hétvégén nem tudott harcolni a győzelmekért. Az Aprilia motorjában biztosan van még tartalék, de a britnek még így is nehéz dolga lesz követnie a Kawasakikat.
Chaz Davies kis híján duplázott a múlt hétvégén, a Ducatik pedig jól szoktak teljesíteni a holland aszfaltcsíkon, így a szintén brit versenyzőnek is lehet beleszólása a verseny alakulásába.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending