Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

PályaPéntek: Irány a Donington Park!

A hétvégén hatodik fordulójához ér a SBK vb!

Published

on

palyapentek: sbk donington
jgpr
RST AIRBAG

Az idei év a brit versenyzőkről szól, hisz a tabellát jelenleg négy versenyzőjük vezeti: Rea, Haslam, Sykes és Davies sorrendben. Elmondhatjuk tehát, hogy mind a három győzelemre esélyes csapatnak (Kawasaki, Aprilia, Ducati) van legalább egy brit versenyzője az idei évre. Rajtuk kívül még két tehetséges versenyző várja hazai versenyhétvégéjét: Alex Lowes és Leon Camier, így a hazaiaknak van kinek szurkolniuk! A hétvége egy mókás gyereknapi versengéssel kezdődött: britek együtt a többiek ellen! A néhány meghívott versenyzőt két csoportra osztották, melyek közül a hazaiak jöttek ki győztesen. Három számban mérettették össze gyorsaságukat, volt tojáshordás kanálon, zsákban ugrás, és háromlábú gyaloglás. A versenyzők kiszórakozták magukat, ám a hétvége futamait ennél sokkal komolyabban fogják venni.

Ismét fő esélyesként vághatnak neki a futamoknak a Kawasaki versenyzői. Jonathan Rea hihetetlen 87 pontos előnnyel érkezett a helyszínre, és habár nem érezte magát mindig elég gyorsnak ezen a pályán, biztos benne, hogy az idén sikerülhet az élbolyban motoroznia a ZX10R-el. Csapattársa, Tom Sykes talán most először kerülhet Rea elé, mivel 2013 világbajnoka az utóbbi két évben dupla győzelmeket zsebelt be hazai futamán. A zöldek tehát biztosan gyorsak lesznek, és szeretnének mindkét futamon két helyet lefoglalni a dobogón.

Leon Haslam izgatottan várja hazai futamát! Habár a brit csak pár kilométerre lakik a pályától, és szerinte a pálya passzol az RSV4RF-nek, könnyen hátráltathatja őt az imolai második futamon történő bukása. Leon úgy érzi, nem fogja befolyásolni teljesítményét az esés, ám a hétvége előtt még részt kell vennie egy orvosi vizsgálaton. Az Aprilia másik versenyzője, Jordi Torres ismét egy számára ismeretlen pályán fog ringbe szállni. Nagyon bizakodik, hisz Imola is új helyszín volt számára, mégis sikerült dobogóra állnia a második futamon. A spanyol szerint a pálya első két szakasza egyértelműen fekszik az RSV4RF-nek, ám az utolsó szakaszban lehetnek gondjai, főként az elszánt hazai versenyzőkkel.

Chaz Davies idén meglepően jó formában kezdte az évet a Ducati nyergében, ám a legutóbbi olasz nagydíj már a második rosszul sikerült hétvégéje volt az idén. Davies Thaiföldön mindkét futamon bukott, Olaszországból pedig egy pontot sem sikerült elhoznia, így visszacsúszott a tabella negyedik pozíciójába. A brit mindenképp javulásra számít, extra löketre a hazai szurkolóktól, bár azok nem csak őt fogják támogatni a hétvégén. A két héttel ezelőtt visszatérő Davide Giugliano is optimistán vág neki a futamoknak! Tavaly poleból indulhatott, sőt az egyik kedvenc pályájának tartja Doningtont. Davide a bajnoki pontversenyre nem gondol, próbál minél jobban teljesíteni, és gyorsan visszarázódni a versenyzés világába.

A Honda csapatánál senki sem készül hazai futamára, vagy mégsem? A címvédő Sylvain Guintoli brit feleségével és 4 gyermekével fél órányira lakik csupán a pályától, így a francia otthon érzi magát. Az Apriliával jó tempót futott az elmúlt években Guintoli, de a CBR-el még nem tudott dobogóra kerülni. Csapattársával, Michael van der Markkal azon lesznek a hétvégén, hogy minél előrébb jussanak a beállítások terén. Az újonc holland egyébként tavaly nyerni tudott itt a hatszázasok közt, így bizakodva várja a futamokat.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending