Csatlakozz hozzánk

Blog

PályaPéntek: Íme az Aprilia RS-GP

Az Aprilia is leleplezte 2016-os MotoGP versenygépét: Noale teljesen új fejlesztésű motorral csapna szét a királykategória hullámai között

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Néhány órával a katari teszt kezdete előtt, a sivatagi pályán rántotta le a leplet az Aprilia első „igazi” MotoGP-gépéről. Az RS-GP-nek a festése is megváltozott a korábbi évekhez képest: Alvaro Bautista és Stefan Bradl motorja tulajdonképpen az olasz nemzeti színekben fog pompázni az előttünk álló szezonban.


Az Aprilia tavaly, a Gresini Racing partnereként tért vissza a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájába, ám a tavalyi gépük még az RSV4 Superbike-ra épült. Az idei szezonra viszont már egy teljesen új motorral, az RS-GP-vel készültek, amelyet azonban sem a sepangi, sem a Phillip Island-i teszten nem tudták még pályára vinni (Malajziában a 2015-ös géppel köröztek, Ausztráliába pedig el sem utaztak). Az RS-GP-t egy katari privát teszten próbálhatta ki először a két pilóta, Alvaro Bautista és Stefan Bradl, a következő három napban pedig már a mezőnnyel együtt tesztelik a sivatagi helyszínen.


Előtte azonban még megejtették a hivatalos bemutatót is: a gép külsejében is megújult, ugyanis az ezüstszürke és a piros szín mellé csatlakozott a zöld is, azaz voltaképpen az olasz nemzeti színekben pompázik Bautista és Bradl motorja a két hét múlva rajtoló idényben.


Fotók: Aprilia Racing Team Gresini; Írta: Balogh Tamás
– még több sporthír a P1Race oldalán

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending