Csatlakozz hozzánk

Blog

PályaPéntek: Hayden behúzza a hazait?

Vajon Jonathan Rea tovább növeli összetettbeli előnyét misanói
duplája után, vagy a hazaiak kedvence, Nicky Hayden
diadalmaskodik a Superbike-hétvégén?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A nyári szünet előtti utolsó forduló következik a Superbike világbajnokság mezőnye számára, amely ezúttal Észak-Amerikába, a legendás Laguna Seca-i pályára látogat.

Még mielőtt a versenyzők és a csapatok jól megérdemelt, két hónapos pihenőjükre vonulnának, az európai állomások után átruccannak Kaliforniába, ahol a Laguna Seca-i Mazda Raceway várja őket a hétvégén. A motorosok és a nézők körében is rendkívüli népszerűségnek örvendő aszfaltcsík talán legismertebb pontja a Dugóhúzó-kanyar, amely rendre izgalmas jelenetekkel ajándékozza meg a nagyérdeműt. Miután Észak-Amerikáról van szó, csak a Superbike világbajnokság mezőnye teszi tiszteletét a helyszínen, ám így is lesz mire odafigyelnünk.

Jonathan Rea misanói kettős sikere után növelni tudta előnyét a pontversenyben, s ha Laguna Secában is ő szerezné a legtöbb pontot, már nem maradna kérdés a világbajnok személyét illetően. Ráadásul csapattársa, Tom Sykes maradt az egyetlen igazi kihívója – már amennyiben annak lehet nevezni valakit, akinek 66 pontos hátránya van –, hiszen Chaz Davies múltkori hibájának köszönhetően már csaknem száz egységnyi lemaradásba került a címvédővel szemben.


– vajon mire megy hazai pályáján Nicky Hayden?

Bár elsősorban ezúttal is a Kawasakik és a Ducatik csatájára lehet számítani a győzelemért, nem szabad elfeledkeznünk még egy emberről, nevezetesen Nicky Haydenről, aki egyrészt először fog hazai közönsége előtt szerepelni a Superbike világbajnokság mezőnyében, másrészt korábban kétszer is tudott már nyerni ezen a pályán még a MotoGP-ben. A hondással mindenképp számolni kell az előttünk álló hétvégén – már csak azért is, mert sepangi győzelme óta érezhetően felvette a sorozat ritmusát, s csak idő kérdése, hogy újra dobogóra álljon.

Persze a kaliforniai aszfaltcsík több alkalommal is okozott már meglepetést, így akár az is előfordulhat, hogy a BMW-k, az egy szem MV Agusta, az Apriliák vagy a továbbra is Guintoli nélkül felálló Yamahák is odaérnek az élmezőny sarkába. A mezőnyben természetesen ezúttal is ott lesz a magyar Team Toth két versenyzője, ami pedig a hétvége menetrendjét illeti: az időeltolódásnak köszönhetően a legfontosabb események itthoni idő szerint késő este kerülnek megrendezésre, a vasárnapi második futamba ráadásul egy hosszabbítás esetén még akár a labdarúgó Európa-bajnokság döntője is belenyúlhat.


– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Comments

comments

Trending