Connect with us
Suzuki
just1 mx

Blog

PályaPéntek: Folytatódik a rivalizálás!

A hétvégén Németországba utazik a MotoGP mezőnye, ahol ismét izgalmas előzések várhatóak!

Published

on

palyapentek: motogp sachsenring 2015
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A visszhangot kavart holland futam után végre folytatódik a MotoGP versenysorozata, a helyszín Németország, Sachsenring. Remek lehetőség áll a címvédő Marc Marquez előtt, aki megszakíthatja a Yamaha 6 forduló óta tartó nyerőszériáját. A spanyol versenyző többször is indulhatott már itt a pole pozícióból, mely futamokat meg is nyerte! Habár Marquez túlzottan mohón dobta be motorját a legutóbbi verseny utolsó sikánjába, a futam során végig éretten és gyorsan motorozott. Ez arra utal, hogy a címvédőnek sikerült magára találnia a visszaépített 2014-es vázzal, és ismét győzelmi esélyesként indul a futamokon.


Persze Marquez lemaradása a bajnoki pontversenyben már behozhatatlan – matematikailag még lehetséges, de ehhez mindkét Yamahásnak folyamatosan rosszul kellene teljesítenie. Talán épp ezért is van akkora sajtóvisszhangja a két héttel ezelőtti utolsó kanyaros incidensnek, amikor a spanyol összeért a pontversenyt vezető Valentino Rossival. Marquez, és a Honda gyári csapatát képviselő Livio Suppo több nyilatkozatot is tettek az esetről, melyekben a doktor manőverének szabályosságát vitatják. A versenybíróság viszont nem talált kivetnivalót, így büntetésről szó sincs, ez pedig újabb 5 pont veszteséget jelentett Rossival szemben.


Marquez feltámadása kedvezett Rossinak, mivel elvett néhány pontot Jorge Lorenzótól. A Yamaha spanyol versenyzője négy hihetetlenül fölényes futamgyőzelem után Assenben képtelen volt tartani az élen motorozó kettős tempóját. Rossi győzött, Lorenzo pedig csak a harmadik lett, így 1 pontról 10-re növekedett a köztük lévő pontkülönbség, ezért a spanyolnak ismét van mit ledolgoznia. Tovább rontja esélyeit, hogy még sosem tudott győzni a német pályán. Szereti a helyszínt, ám valamiért a dobogó második fokától jobbat még nem sikerült elérnie itt, ám az idei M1 potenciális győztesként indul a hétvégén.


Újabb testvérpár a királykategóriában, miután az Aprilia csapata változtatott pilótafelállásán! Már hetek óta olvashattuk a pletykákat, miszerint az olasz csapat idő előtt megválhat Marco Melandritól, aki folyamatosan a mezőny végén kullogott. Utólag tudjuk, nem volt okos dolog visszahozni az olasz versenyzőt a MotoGP sorozatába, Melandrinak nem sikerült felvennie a tempót, és állandóan elmaradt csapattársa tempójától. Alvaro Bautista mellé így Laverty érkezett, de nem az, amelyikre legtöbben elsőre gondolnának. A Laverty fivérek hárman vannak, melyek legfiatalabbja Eugene, aki kis híján világbajnoki címet szerzett az Apriliának a Superbikeban, ám ő jelenleg az Aspar GP csapatának tagja. Melandri helyére a legidősebb fivér, Michael Laverty érkezik, aki az idei évben a brit Superbikeban versenyzett, de az Aprilia tesztversenyzője is volt egyben. Nem először fog felülni tehát az RS-GP versenygépre, így talán nem érte teljesen felkészületlenül a lehetőség.


Különleges festéssel tiszteleg a Suzuki csapata utcai sportmotorjuk, a GSX-R sikerei előtt. Immáron 30 évvel ezelőtt jelent meg a japán gyártó csúcsmodellje, mely szorosan összefügg a versenyzés világával (nem hiába kapta a versenymotor a GSX-RR elnevezést). Mindkét versenyző különleges festéssel vág neki a német, és a soron következő amerikai nagydíjnak (Indianapolis).  A kék-fehér színek a nyolcvanas évek hangulatát idézik fel, és a régi sikerek felelevenítése mellett a jelenben is megpróbálnak egyre közelebb kerülni az élmezőnyhöz – ami a kvalifikáción könnyen sikerülhet ismét.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending