Csatlakozz hozzánk

Blog

PályaPéntek: A Superbike gyorsabb, mint a MotoGP?

A kétszeres Superbike-világbajnok Jonathan Rea bizonyult a leggyorsabbnak a jerezi teszten: a Kawasaki britje még Valentino Rossi idei pole-pozíciós idejét is felülmúlta

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Múlt csütörtökön folytatódott a jerezi privát teszt a MotoGP és a Superbike világbajnokság egyes szereplői számára. Néhányan már szerdán befejezték a munkát: így volt ezzel a Milwaukee Aprilia és a Honda Superbike-világbajnoki alakulata, de a MotoGP-ben szereplő Suzuki is úgy döntött, hogy a továbbiakban nem veszik igénybe Andrea Iannone szolgálatait, a kedvezményeit elveszítő gyártó ugyanis így akar spórolni az engedélyezett tesztnapokkal (immáron ők is csak öt napot tesztelhetnek a gyári versenyzőikkel.

Jelen volt viszont a WSBK címvédője, Jonathan Rea, s még a tegnapinál is meggyőzőbb teljesítményt tett le az asztalra: előbb egy erős, 20 körös versenyszimulációt futott, majd a nap leggyorsabb körét is megfutotta – 1:38.721-es ideje még Valentino Rossi idei pole-pozíciós eredményénél is jobb néhány ezreddel! Az már most látszik, hogy jövőre nehéz dolga lesz annak, aki le akarja taszítani a trónról a britet és a Kawasakit: a legkomolyabb kihívónak továbbra is a Ducati tűnik, amellyel Chaz Davies harmadik lett összesítésben.

Sykes csúnyán összetörte a Kawasakit

A Superbike-vb szereplői közül Tom Sykes végzett a harmadik pozícióban, ám a 2013-as világbajnoknak nem volt egyszerű napja: nem sokkal dél után a brit alaposan összetörte a Ninja ZX-10RR-t. Az őt követő, s a Ducatival egyre jobban összebarátkozó Marco Melandri egy nagy szenzorral hívta fel magára a figyelmet, amelyet a hátsó kerekére szereltek fel a lengőkar tanulmányozása végett. A sort Alex Lowes, az MV Agustán ülő Leon Camier és a Pata Yamahával ismerkedő Michael van der Mark zárta.

Ami a MotoGP-seket illeti: közülük Alvaro Bautista motorozta a legjobb időt, ám az Aspar Ducati GP16-osát tesztelő spanyol is bő két tizeddel elmaradt Rea körétől. Őt az Avintia párosa követte, ám ezúttal Loris Baz jobbnak bizonyult a szerdai leggyorsabb Hector Barberánál. Aleix Espargaro továbbra is biztató eredményeket produkál a Gresini Apriliával – pedig ma még egy kisebb esést is begyűjtött –, s Danilo Petrucci is egyre jobban ráér a Desmosedici GP17-re, amelyet már a szerdai nap után is dicsért.

A MotoGP-sek közül Bautista érte el a legjobb időt

A Ducatit, a Suzukit és a HRC-t csak a tesztpilótáik képviselik, illetve a Honda munkáját segíti még a Marc VDS pilótája, Jack Miller is, aki tovább folytatta a körözést a japánok 2017-es motorblokkjával. A MotoGP mezőnyének állandó tagjaként jövőre debütáló KTM lemaradása ugyanakkor még mindig jelentős, bár Mika Kallio annak ellenére is két másodpercen belülre került, hogy inkább a hosszabb etapokra koncentrált.

A képet persze árnyalja, hogy Marquezék mellett a yamahások sincsenek jelen Jerezben: a hangvillások a Tech3-vel egyetemben Sepangban teszteltek, s a mai nappal be is fejezték erre az évre a munkát. Spanyolországban ellenben még pénteken is pályára gurulnak majd néhányan, hogy még a teszttilalom előtt finomítgathassák a beállításaikat.

Az időeredmények: zölddel a Superbike vb-s, pirossal a MotoGP-versenyzők:


– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending