Csatlakozz hozzánk

Hírek

PályaPéntek: A Moto3-at céloztuk meg

Mármint az újabb magyar utánpótlás csapat, a Gender Racing, és fiatal pilótája – ha teljesül az ötéves terv, a GP-n láthatjuk majd

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Gender Racing Team a 2016-os idényben létrehozta junior motoros csapatát, a Förch Junior Team-et. Az alakulatnak ráadásul roppant ambiciózus tervei vannak hosszútávon. Gyuricza Péter, a projekt vezetője kifejtette az utánpótlás versenyeken szeretnének rajthoz állni Számadó Mátéval. A 10 éves fiúcska nem is akárhogy került az alakulathoz.

Ahogy Gyuricza Péter kifejtette: „Máté szülei kerestek meg az elmúlt év során. Egy videót mutattak fiuk egyik versenyéről. A produkció lenyűgöző volt. Ekkor merült fel egy Gender fiókcsapat létrehozásának kérdése, miután úgy véltük hatalmas tehetségről van szó. A lehetőségek összeálltak, s most egy öt éves periódusra tervezünk. A cél pedig az, hogy Számadó Máté az időszak végére bejusson a MotoGP legkisebb kategóriájába, a Moto3-ba”


Egyébként négy keréken is ambiciózus terveket tűzött ki az idei évre a csapat: az abszolút magyar bajnoki címet és a Formula Renault kategória győzelmet is szeretné megszerezni. Ehhez komoly fejlesztéseket hajtottak végre a tél folyamán: új sasszét, s frissebb motormodifikációt vetnek be.

„Nem lesz egyszerű a terveinket megvalósítani” – mondta Tóth Gender Tamás, a csapat vezetője a Hungexpo területén március 18-20. között rendezett Auto, Motor & Tuning Show-n. „Az abszolút értékelésben rendkívül komoly ellenfelekkel kell megküzdenünk, ráadásul konkurenseink aligha csak sétakocsikázni jönnek a bajnoki futamokra. Ahogy most látjuk meg kell küzdenünk minden pontért, futamgyőzelemért. Ezzel együtt nem feltett kézzel érkezünk a 2016-os kiírásra. A kocsijaink aerodinamikai képességeit is fejlesztettük, és frissebb Renault motorokat vetünk be”


Comments

comments

Trending