Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

PályaPéntek: A Moto3-at céloztuk meg

Mármint az újabb magyar utánpótlás csapat, a Gender Racing, és fiatal pilótája – ha teljesül az ötéves terv, a GP-n láthatjuk majd

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A Gender Racing Team a 2016-os idényben létrehozta junior motoros csapatát, a Förch Junior Team-et. Az alakulatnak ráadásul roppant ambiciózus tervei vannak hosszútávon. Gyuricza Péter, a projekt vezetője kifejtette az utánpótlás versenyeken szeretnének rajthoz állni Számadó Mátéval. A 10 éves fiúcska nem is akárhogy került az alakulathoz.

Ahogy Gyuricza Péter kifejtette: „Máté szülei kerestek meg az elmúlt év során. Egy videót mutattak fiuk egyik versenyéről. A produkció lenyűgöző volt. Ekkor merült fel egy Gender fiókcsapat létrehozásának kérdése, miután úgy véltük hatalmas tehetségről van szó. A lehetőségek összeálltak, s most egy öt éves periódusra tervezünk. A cél pedig az, hogy Számadó Máté az időszak végére bejusson a MotoGP legkisebb kategóriájába, a Moto3-ba”


Egyébként négy keréken is ambiciózus terveket tűzött ki az idei évre a csapat: az abszolút magyar bajnoki címet és a Formula Renault kategória győzelmet is szeretné megszerezni. Ehhez komoly fejlesztéseket hajtottak végre a tél folyamán: új sasszét, s frissebb motormodifikációt vetnek be.

„Nem lesz egyszerű a terveinket megvalósítani” – mondta Tóth Gender Tamás, a csapat vezetője a Hungexpo területén március 18-20. között rendezett Auto, Motor & Tuning Show-n. „Az abszolút értékelésben rendkívül komoly ellenfelekkel kell megküzdenünk, ráadásul konkurenseink aligha csak sétakocsikázni jönnek a bajnoki futamokra. Ahogy most látjuk meg kell küzdenünk minden pontért, futamgyőzelemért. Ezzel együtt nem feltett kézzel érkezünk a 2016-os kiírásra. A kocsijaink aerodinamikai képességeit is fejlesztettük, és frissebb Renault motorokat vetünk be”


MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending