Csatlakozz hozzánk

Blog

PályaPéntek: 2 magyar csapat a Supersportban

Az FIM a Supersport vb előzetes nevezési listáját is közzétette: idén összesen 34 motorost láthatunk a mezőnyben – igaz, ebből
néhányan csak az újonnan induló Európa-kupa futamain állnak rajthoz

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Így tesz például az R2 MotorRacing Team belga pilótája és Chrobák János is, míg az ugyancsak a Schmidt Racinget erősítő Nicolas Terol a teljes szezont végigversenyzi.

Idén komoly változások elé néz a Supersport világbajnokság: mind a technikai, mind a sportszabályzat több jelentős módosítást tartalmaz. Előbbiek közül elég csak a kipörgésgátló betiltását említeni, míg utóbbiaknál a Superpole-formátumú kvalifikáció bevezetése mellett a legfontosabb a megszűnő Superstock 600-as Eb helyérő lépő Supersport Európa-kupa.

A Supersport Európa-kupa indulói az európai versenyeken, a világbajnokság szereplőivel
azonos mezőnyben állnak rajthoz, ám külön értékelést írnak ki számukra. A
szervezők célja ezzel, hogy az egyes nemzeti bajnokságok versenyzői
számára költséghatékony módon kínáljanak bizonyítási lehetőséget a
nemzetközi – világbajnoki – porondon.

Az FIM által közzétett – előzetes – 2016-os nevezési listán szereplő 34 motorosból összesen 11-en tartoznak az Európa-kupa indulói közé. Két magyar érdekeltség is lesz: egyrészt az R2 MotorRacing Team Kawasakiján a belga Angelo Licciardit láthatjuk, míg a tavaly alakult Schmidt Racing Chrobák Jánost indítja az új bajnokság keretein belül egy MV Agusta nyergében.


Utóbbi alakulat ugyanakkor egy állandó résztvevőt is nevez a szezonra, méghozzá a korábbi 125 köbcentis világbajnok Nicolas Terol személyében. A vb-cím legnagyobb esélyese várhatóan ismételten Kenan Sofuoglu lesz, aki 2015-ben már negyedik összetettbeli elsőségét szerezte a kategóriában.


– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending