Connect with us
Suzuki

Blog

PályaPéntek: 2 magyar csapat a Supersportban

Az FIM a Supersport vb előzetes nevezési listáját is közzétette: idén összesen 34 motorost láthatunk a mezőnyben – igaz, ebből
néhányan csak az újonnan induló Európa-kupa futamain állnak rajthoz

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Így tesz például az R2 MotorRacing Team belga pilótája és Chrobák János is, míg az ugyancsak a Schmidt Racinget erősítő Nicolas Terol a teljes szezont végigversenyzi.

Idén komoly változások elé néz a Supersport világbajnokság: mind a technikai, mind a sportszabályzat több jelentős módosítást tartalmaz. Előbbiek közül elég csak a kipörgésgátló betiltását említeni, míg utóbbiaknál a Superpole-formátumú kvalifikáció bevezetése mellett a legfontosabb a megszűnő Superstock 600-as Eb helyérő lépő Supersport Európa-kupa.

A Supersport Európa-kupa indulói az európai versenyeken, a világbajnokság szereplőivel
azonos mezőnyben állnak rajthoz, ám külön értékelést írnak ki számukra. A
szervezők célja ezzel, hogy az egyes nemzeti bajnokságok versenyzői
számára költséghatékony módon kínáljanak bizonyítási lehetőséget a
nemzetközi – világbajnoki – porondon.

Az FIM által közzétett – előzetes – 2016-os nevezési listán szereplő 34 motorosból összesen 11-en tartoznak az Európa-kupa indulói közé. Két magyar érdekeltség is lesz: egyrészt az R2 MotorRacing Team Kawasakiján a belga Angelo Licciardit láthatjuk, míg a tavaly alakult Schmidt Racing Chrobák Jánost indítja az új bajnokság keretein belül egy MV Agusta nyergében.


Utóbbi alakulat ugyanakkor egy állandó résztvevőt is nevez a szezonra, méghozzá a korábbi 125 köbcentis világbajnok Nicolas Terol személyében. A vb-cím legnagyobb esélyese várhatóan ismételten Kenan Sofuoglu lesz, aki 2015-ben már negyedik összetettbeli elsőségét szerezte a kategóriában.


– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending