Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Blog

PályaPéntek: 1 hónap után ismét Superbike!

A hétvégén folytatódik a SBK vb, a helyszín Laguna Seca!

Közzétéve

ekkor

palyapentek: sbk laguna seca 2015
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD


Véget ért a vakáció a Superbike mezőnye számára, csaknem egy hónap után térnek vissza a versenypályára. Az amerikai Laguna Seca ad otthont a folytatásnak, mely vonalvezetése izgalmas futamokat generálhat. A helyszín 1995-ben mutatkozott be a SBK naptárában, ám a remek versenyek ellenére 2004 után ki is került onnan. A régi érában az ausztrál versenyzőké volt a főszerep, bár a helyi John Kocinsky három futamot is megnyert.


Laguna Seca 2013-ban került vissza a versenynaptárba, a modern éra legjobbjai pedig Sykes, Guintoli, Laverty, Melandri és Giugliano voltak. Nem kell merésznek lennünk, hogy kijelentsük, a Kawasakiknak feküdhet a pálya, így valószínűleg ismét Jonathan Rea és Tom Sykes párharcát láthatjuk. Rea előnye a pontversenyben jelenleg 133 pont csapattársával szemben, ami egyszerűen hihetetlen, ám Sykes faraghat néhány pontot egyik kedvenc pályáján. A többi csapat viszont biztosan nem csak pihenéssel töltötte az elmúlt 4 hetet, ezért reméljük, a többiek megpróbálnak borsot törni az orruk alá, és izgalmassá tenni a futamokat.


Kétszázadik futamára készül Leon Haslam, aki a kilencedik versenyző a SBK történetében, aki elérte ezt a bűvös számot. A brit optimistán vág neki a hétvégének, mivel a pálya vonalvezetése kedvezhet az Apriliának. Nehezebb helyzetben van csapattársa Jordi Torres, aki Michael van der Mark-hoz (Honda) hasonlóan még sosem járt a helyszínen. Mindkét fiatal újonc nagyon gyorsan tanul, ám Laguna Seca technikás vonalvezetése képes meglepni a versenyzőket.


Nagyon motiváltan érkeznek a helyszínre a Ducati versenyzői, akik a Superbike bajnokság egyik legérdekesebb állomásának tartják az amerikait. Davide Giugliano itt került eddig legközelebb a győzelemhez karrierje során, az idei évben pedig nagyon felkészültnek érzi magát a küzdelemhez. Hasonlóan fontosnak tartja a felkészülést csapattársa is, Chaz Davies ugyanis már egy hete a helyszínre utazott, különböző tréningek végett. A Panigale gyors, így ha a versenyzők jól teljesítenek, a Kawasakik legnagyobb kihívói lehetnek.

Laguna Seca mérföldkövet jelenthet a bajnokság alakulásában. Habár utána is lesz még nagyobb szünet a naptárban, az amerikai hétvége után már csupán négy helyszínre utazik a mezőny. Habár ez még 200 pontot jelent, ha Rea itt is folytatja magabiztos motorozását, a világbajnoki címet már akár neki is adhatjuk – bár ezt szerintem sokan már rég megtették, talán csak Sykes nem.

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending