Connect with us
Suzuki
just1 mx

Blog

PályaPéntek: 1 hónap után ismét Superbike!

A hétvégén folytatódik a SBK vb, a helyszín Laguna Seca!

Published

on

palyapentek: sbk laguna seca 2015
jgpr
RST AIRBAG


Véget ért a vakáció a Superbike mezőnye számára, csaknem egy hónap után térnek vissza a versenypályára. Az amerikai Laguna Seca ad otthont a folytatásnak, mely vonalvezetése izgalmas futamokat generálhat. A helyszín 1995-ben mutatkozott be a SBK naptárában, ám a remek versenyek ellenére 2004 után ki is került onnan. A régi érában az ausztrál versenyzőké volt a főszerep, bár a helyi John Kocinsky három futamot is megnyert.


Laguna Seca 2013-ban került vissza a versenynaptárba, a modern éra legjobbjai pedig Sykes, Guintoli, Laverty, Melandri és Giugliano voltak. Nem kell merésznek lennünk, hogy kijelentsük, a Kawasakiknak feküdhet a pálya, így valószínűleg ismét Jonathan Rea és Tom Sykes párharcát láthatjuk. Rea előnye a pontversenyben jelenleg 133 pont csapattársával szemben, ami egyszerűen hihetetlen, ám Sykes faraghat néhány pontot egyik kedvenc pályáján. A többi csapat viszont biztosan nem csak pihenéssel töltötte az elmúlt 4 hetet, ezért reméljük, a többiek megpróbálnak borsot törni az orruk alá, és izgalmassá tenni a futamokat.


Kétszázadik futamára készül Leon Haslam, aki a kilencedik versenyző a SBK történetében, aki elérte ezt a bűvös számot. A brit optimistán vág neki a hétvégének, mivel a pálya vonalvezetése kedvezhet az Apriliának. Nehezebb helyzetben van csapattársa Jordi Torres, aki Michael van der Mark-hoz (Honda) hasonlóan még sosem járt a helyszínen. Mindkét fiatal újonc nagyon gyorsan tanul, ám Laguna Seca technikás vonalvezetése képes meglepni a versenyzőket.


Nagyon motiváltan érkeznek a helyszínre a Ducati versenyzői, akik a Superbike bajnokság egyik legérdekesebb állomásának tartják az amerikait. Davide Giugliano itt került eddig legközelebb a győzelemhez karrierje során, az idei évben pedig nagyon felkészültnek érzi magát a küzdelemhez. Hasonlóan fontosnak tartja a felkészülést csapattársa is, Chaz Davies ugyanis már egy hete a helyszínre utazott, különböző tréningek végett. A Panigale gyors, így ha a versenyzők jól teljesítenek, a Kawasakik legnagyobb kihívói lehetnek.

Laguna Seca mérföldkövet jelenthet a bajnokság alakulásában. Habár utána is lesz még nagyobb szünet a naptárban, az amerikai hétvége után már csupán négy helyszínre utazik a mezőny. Habár ez még 200 pontot jelent, ha Rea itt is folytatja magabiztos motorozását, a világbajnoki címet már akár neki is adhatjuk – bár ezt szerintem sokan már rég megtették, talán csak Sykes nem.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending