Connect with us
Suzuki

Blog

Pályapenték – Indul a SuperBike!

A motorsport rajongók végre felkelhetnek téli álmukból, mert itt a WSBK szezonnyitó futama!

Published

on

palyapentek - indul a sbk
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Hosszú volt a tél, de a napsütés mellett már itt a második jele is a motoros szezon kezdetének, a Phillip Island-i SuperBike futam. Ausztrál helyszín már 25-ik alkalommal ad otthont a versenysorozatnak, és a szeles pálya kiváló futamokat szokott produkálni.

Immáron 25-ödszörre érkezik a SBK mezőny Ausztráliába.

A Ducati rajongók szomorkodva olvashatták hétfőn a híreket, miszerint gyors versenyzőjük Davide Giugliano súlyos balesetet szenvedett a futamot megelőző kétnapos teszten. Az olasz három hónapig nem ülhet motorra, így a vörösek egyik versenyzője már biztosan nem küzdhet a bajnoki címért. A Ducati viszont hamar jó kedvre tudta deríteni szurkolóit, mivel szerdán be is jelentették: a sérült pilótát Troy Bayliss, a háromszoros SBK legenda fogja helyettesíteni a szezonnyitó futamokon. A hírre fel is figyelt a motorsport világa, így a 45 éves ausztrálra nagy nyomás nehezedhet. Baylisst azonban nem úgy ismerjük, mint aki visszariadna a kihívásoktól! Ugyan már hat éve visszavonult, mégis remek kondícióban van, a pályát pedig ismeri akár a tenyerét. A vörösek által szervezett World Ducati Week-en általában ő nyeri a pilóták közti ügyességi vetélkedőket, ahol például a doktort is legyőzte a Diavellel való sprintben. Troy tehát készen áll, nem is habozott a felkérés hallatán!

Troy Bayliss még ma is remek formában van, így a legtöbben 6 év kihagyás után is az élmezőnybe várják!

Mindez nem jelenti azt, hogy kettősgyőzelmet kell várnunk a visszatérő legendától. Habár a Ducatiknak mindig is feküdt a pálya karakterisztikája, sokan szeretnének a dobogó felső fokára állni. A címvédő alakulat, az Aprilia csapatában ugyan nincs jelenleg klasszis pilóta, az RSV4 mégis minden évben ott volt a boly elejében Phillip Island-en, sőt a legtöbb futamot meg is nyerték.

A színek a régiek, a pilóták újak. Habár ránézésre nincs nagy változás, szinte az egész csapat új, mivel a Red Devils Roma csapata vált az elsőszámú Aprilia alakulattá a gyári csapat megszűnése után.

Ugyancsak fekszik a pálya a Suzukiknak, hiszen tavaly még a gyengébb GSX-R-el is sikerült egy futamot nyerniük, most pedig a gyári támogatás hatására könnyen megismételhetik az eredményt. Habár a Kawasakinak nem kimondottan előnyös a pálya, mindkét pilótájuk nagyon motivált, és sokan várják már a Sykes-Rea párharcot. Érdemes lesz hát fennmaradni szombat este!

Alex Lowes könnyen válhat a hétvége meglepetésemberévé a Suzukival.

Az időeltolódás miatt a futamok igencsak korán kezdődnek, éjjel 2 órakor az Eurosport1 közvetíti őket élőben, majd 21:45-től az Eurosport2 az ismétléseket. Rajongók, szurkolásra felkészülni!

A versenyzők már készen állnak! És ti?

Az Aprilia közben megosztott egy izgalmas videót, mely az új MotoGP-s kihívásokra való készenlétüket szimbolizálja:

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending