Csatlakozz hozzánk

Hírek

Pálya péntek MotoGP: következő állomás Mugello, és az Olasz Nagydíj

A MotoGP hétvégi helyszíne Mugello ami eredetileg egy országúti pálya volt, amelyen először 1914-ben rendeztek versenyt.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A pálya mentén megemelt területek lehetővé teszik a nézők számára, hogy teljes mértékben beláthassanak mindent. Az 5,2 km hosszú pályához 600 m hosszú rajtegyenes tartozik, 15 kanyart foglal magába, amelyek közül 8 jobbos, 7 pedig balos.

A pálya éles kanyarok kombinációja, egyiknek a másikba vezetése nehézzé teszi az átváltást, ugyanakkor az egyenes szakaszon 330 km/órát meghaladó sebességet is el lehet érni. 5km-es szakasz a pályából erdőkön és zöld területen halad át. A versenyzők biztonsága érdekében a kanyaroknál széles bukótereket alakítottak ki, és a pálya mentén szervizút is található mentési célokra.

A mugelloi pálya kiépítése

Valentino Rossi egy hete szenvedett balesetet motokrossz -edzés közben, agyrázkódást és sok zúzódást szerezve, de egy nap után ki is engedték a kórházból. Nagyon sokat javult, de a verseny előtt még mindenképpen megvizsgálják a “Dokit”, bár nem nagyon tántoríthatja el semmi, hogy a hazai pályán indulhasson. Azt azért elismerte, hogy fájdalmai vannak, és nem lesz egyszerű a verseny, de mindent megtesz annak érdekében, hogy addigra kipihenhesse sérüléseit. A mai sajtótájékoztatót is kihagyja, helyette Anrea Iannone válaszol a kíváncsi riporterek kérdéseire.
Rajongói már most őrült lázban égnek.


Jack Miller indulása is kétséges volt a Le Mans-i bukása után, de elég fittnek érzi magát, hogy indulhasson.

A VB pontversenyt újra vezető Maverick Vinales úgy véli, a Yamahának kedvezni fog az olasz pálya, céltudatosan és optimistán várja a versenyt. Mindenképpen nyerni akar.

Jorge Lorenzo is optimistán tekint előre, ez az egyik kedvenc pályája, ahol az elmúlt hat futamból ötöt megnyert. A Ducati sokat javított a motor elején, ráadást jól ismerik a pályát, versenyképesnek tűnnek.

A Repsol Honda pilótái és készen állnak, többféle beállítással tesztelték az új gumit, és jó eredményeket értek el vele.
Talán számukra lesz lelkileg a legmegterhelőbb a verseny Nicky Hayden halála miatt, folyton emlegetik.
Az egész MotoGP-n érezni egyfajta fátyolos szomorúságot emiatt, nagyon sokmindenkihez közel állt.

Az elkövetkező 5 héten belül 4 versenyen kell helytállniuk a pilótáknak,

„Június 4. Olasz Nagydíj Mugello
Június 11. Katalán Nagydíj Catalunya-Barcelona
Június 25. Holland TT Assen
Július 2. Német Nagydíj Sachsenring
Augusztus 6. Cseh Nagydíj Brno”

Lazítani majd csak a Német nagydíj után tudnak. Reméljük, ez a feszített tempó nem válik senki kárára.

Most pedig megmutatjuk, hogy alakul a hétvégi program.

Ha neten néznéd a 2017-es Mugello-ból közvetített versenyt mert nincs nálad Spíler TV, akkor ezeken a linkeken találsz streameket hozzá: (néha nehéz elérni ezeket az oldalakat, de próbálkozzatok, hátha!):

Link1 Link2 Link3 Link4

Ha pedig a hivatalos oldalon néznéd az előfizetéses rendszerben működik a MotoGP.com-on.

 

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending