Csatlakozz hozzánk

Hírek

Pala jó úton halad

Véget ért a világszinten is nívósnak számító hazai stunt riding bajnokság, amelyen az élénk tesztmotoros színeket – a videómegosztóknak hála szintén világszerte bemutatkozó – Palatinus Attila képviselte

Közzétéve

ekkor

pala55 2013
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Idén három helyszínen és négy alkalommal mérhette össze tudását a magyar stunt riding mezőny. Az első forduló Budapesten az Auto Motor Tuning Show keretein belül zajlott márciusban, ahol kőkemény 2 Celsius fokban kellett helyt állni a ridereknek…

“Ez nem volt egyszerű verseny” – mondta el nekünk Palatinus Attila (Pala #55). „Abban a farkasordító hidegben mindenki megküszködött a gumik tapadásával, és a fékek melegen tartásával. Sajnos ez korlátozott pár mutatványnak a kivitelezésében bennünket, de ettől függetlenül azt gondolom hogy az egész mezőny kitett magáért. Az AMTS különlegessége volt, hogy a helyszínre látogató amerikai Ken Block a mi pályánkon is tiszteletét tette, akinek mutattunk is jó néhány trükköt, ami igencsak elnyerte a tetszését a drift királynak!”

Hadnagy József, Kunmadár állandó szpíkere az utolsó hungaroringi forduló előtt faggatta Attilát

A megmérettetés május elsején Kunmadarason, a Honda Motoros Majálison folytatódott. Itt a már jól megszokott szuper időjárás és optimális tapadás mellett zajlott le a verseny. A harmadik állomás szintén Kunmadáron volt, augusztusban az Extrém Hétvégén. Mivel nyílt a Magyar Bajnokság, így nem tiltják a szabályok, hogy külföldi versenyzők is induljanak nálunk. Ebből kifolyólag népes nemzetközi mezőny gyűlt össze a volt szovjet katonai reptéren:

„Úgy gondolom, ez a verseny sikerült az idei szezonban számomra a legjobban. A jól sikerült kvalifikáció után sikerült egy hibátlan, jól összefűzött 6 percet motoroznom. Ez meg is hozta a munka gyümölcsét, mert ezzel a menettel a Divízió I-es kategóriában a dobogó harmadik fokán álltam a nap végén, és az összetettben is! 😉 ” – mondta Pala.

Pala – amolyan amerikai módra – idén egy hosszú lengővillás Gixxerrel is riogatta a versenytársakat

A negyedik versenyre a Hungaroringen került sor október elején, az Extrém Technical Weekend-en (képek ITT). Ennek a helyszínnek igazán különleges volt a hangulata: a szervezők összehozták oda a stunt riding OB utolsó fordulóját, a King of Europe (drift EB) egy állomását, autós gyorsulást, nemzetközi Honda találkozót és az autós szlalom OB-t is – szóval igen széles körből érkeztek a kilátogatók.

Nagyon örülök neki, hogy egyre különlegesebb helyszíneken rendezik meg a versenyeinket, mivel sok pozitív visszajelzés érkezett olyan nézőktől, akik még csak most láttak először stunt versenyt” – mondta a szolnoki rider (de erről mi magunk is meggyőződhettünk a helyszínen: a közönség “szájtátva sikítozott” a produkciók láttán – a szerk.).

Symphony of Stunt Live koncert a Hungaroringen, az Extreme Technical Weekenden…

A Hungaroringen a hűvösebb októberi időjárásnak köszönhetően szintén nagy figyelmet kellett szentelni a gumik és a fékek hőmérsékletére. A kvalifikációban szereplő első keréken gurulást a hideg gumiknak köszönhetően többen el is hibázták. „Mivel az utolsó fordulónak összesítettben a 3. helyről vágtam neki, így igyekeztem nem túlvállalni a versenyen magam. Egy stabil kvalifikáció után a 6 percem is jól sikerült, bár nem dobtam be minden trükköt – mivel szerettem volna egy hiba nélküli döntőt menni”

A négy bajnoki forduló után az év végi összpontszámot tekintve Pala a 3. helyen végzett, Herczeg Balázs “Mókussal” holtversenyben. „Az egész évet összevetve elégedett vagyok ezzel az eredményemmel. Sőt! Nagy inspiráció számomra, hogy a jövő évben megpróbáljak még komolyabb eredményt elérni. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a 2014-es szezonra már meg is kezdtem a felkészülést az utolsó forduló után egy héttel. Jó néhány új trükk van a gondolataimban, amit tervezek a következő szezontól beépíteni a repertoárba”

– Pala legfrissebb filmje, a Symphony of Stunt:

Nagy köszönettel tartozom a 2013-as szezonért az összes támogatómnak:

– Heal-Tech Electronics
– INSTAR films.
– Olajborze.hu
– SuperZone Motorosbolt
– TesztMotor.hu
– Side By Side Motorszervíz
– Wild Magazin
– Gumibázis
– Pureweb Design Studio
– East Side Motors

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending