Connect with us

Blog

Palatinus Attila: Kunmadárról a lagziba

Pala szezonja elég extrémre sikeredett, de a meglepetések mellett az eredmények sem maradtak el – beszámoló, videóval

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Szöveg: Palatinus Attila Stuntrider Képek: Ferenczi Péter, Gémesi Balázs, NAnd Photography Videó: Tóth György


Úgy néz ki, 2016-os szezonra eredményes volt a felkészülés, ugyanis már az év első versenyen sikerült begyújtani a rakétákat. Az AMTS-en – a nem éppen optimális körülmények között (hideg, poros, egyenetlen viakolor) – megrendezett szezonnyitó összecsapáson sikerült életem legjobb kvalifikációs eredményét megszereznem a Divízió I.-es 2. hellyel. Ez hatalmas motiváció volt a döntő futamra, és az egész idei szezonra nézve. Az első fordulót végül a 4. helyen zártam, ami egy jó eredmény, hisz onnan már csak egy lépésre volt a célul kitűzött dobogó.


Ezután az Stunt OB második állomása május 1-jén Kunmadarson következett, ahol szintén egy nagyon jót sikerült motoroznom. A műsorszerkesztésemben egy kicsit több hangsúlyt fektettem a dinamikára (nagy gumifüstök és tempós trükkök), ami néhány technikai elem kihagyását eredményezte. Ez végül a lelátókon nagyon nagy sikert aratott, de nem bizonyult jó koncepciónak, mert az összpontszámom sajnos kevesebb lett, mint az első fordulón. Végül az 5. helyen zártam a kunmadarasi futamot. Így ez részben csalódás volt számomra, viszont az nagyban kárpótolt, hogy a nézők között az én menetem aratta a legnagyobb sikert hangulat-ügyileg, szóval a dinamikus elemek  így vagy úgy, de – végül is meghozták a várt eredményt.

Május végén következett a 3. forduló a Pécs Expo területén, ahol nagyon előkelő helyre sikerült magam „bemotorozni”, mondhatni egy álmom teljesült. Egy nagyon jó kvalifikáció után a döntőben is jól jött ki a lépés és sikerült elérnem a 2016-ra kitűzött célomat: a dobogó 3. fokán zártam a napot! ;) Nagyon boldog voltam, egyenesen a 2011-ben megszerzett Divízió II-es Magyar Bajnoki Címemet idézte számomra egy kicsit. Sajnos később ezt a versenyt – bizonyos okok miatt – kivették az év végi elszámolásból… Ettől függetlenül természetesen gőzerővel folyt a felkészülés az utolsó fordulóra.


A záróforduló napja nekem igen extrémre sikeredett. Tesómnak éppen aznap volt az esküvője, ahol az ő tanújaként kellett jelen lennem, és nem mellesleg nászajándékul egy PALA55 Show-val is készültem az ifjú párnak. Szóval kora reggel indulás volt Kunmadarasra versenyezni, onnan kutyafuttában go haza az esküvőre, majd azután kiugrani az öltönyből (vissza a motoros cuccba) és hadd szóljon a bemutató a násznépnek – ezt követően pedig másnap reggelig buli…


Na de ne szaladjunk ennyire előre! A zsűrinek és a szakágvezetésnek hála, soron kívül (délelőtt) meg tudtam csinálni a versenyemet, külön be tudtam mutatni a produkciómat a Stunt Arénában (ezért ezer hála és köszönet Nekik még egyszer.) A komoly felkészülésnek köszönhetően jól sikerült a kvalifikációm, és a döntő menetemet is abban a minőségben mutattam be, ahogy azt terveztem. Viszont a nagy sietségben a kvali meg a döntő futam között elfelejtettem/elfelejtettük a legjobb trükk bemutatását és sajnos ezzel jó néhány pontot sikerült eldobnom magamtól. Ezek után végül „csak” az ötödik helyen zártam ezt a futamot, ami végül is nem volt rossz eredmény ebben a formában…


Ezen eredmények alapján a 2016-os MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság versenysorozat összetettjében a 4. helyet szereztem meg. Természetesen ennek nagyon örülök, még ha egy hajszállal (2 ponttal) le is maradtam a célul kitűzött dobogóról. Ez egy újabb nagy motiváció számomra a jövő szezonra nézve, ugyanis azt látom, hogy jó az irány, amerre haladok a felkészüléseket illetően.


A szezon végével egyidejűleg a felkészülést meg is kezdtem a 2017-es szezonra, amikor is remélem hogy sikerül majd (legalább) egyet feljebb lépni (a dobogóra) az év végi összetettben.


– nagy köszönettel tartozom a szponzoraimnak a 2016-os támogatásért, ugyan is ez a jó eredmény az ő segítségük nélkül nem jöhetett volna össze:
Healtech Electronics, ICON, MTD Hungária, INSTAR Films, Hatás Reklám, Gumibázis, Side by Side Motorosbolt, Wild Magazin, Csapassunk.hu, East Side Motors, Bátszi Motor, TesztMotor.hu, Mad Max Motorszerviz, NAnd Photography, Olajbörze.hu

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending