Connect with us
Suzuki
just1 mx

Blog

Pala: lendületben 2015-ben

Zajlik az élet Palatinus Attila, házi stunt riderünk háza táján: idén már három versenyen is túl van – Kunmadáron akkorát motorozott, hogy Hadnagy Józsi befonta a szemöldökét…

Published

on

pala kunmadar 2015.05.01
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Szöveg: Palatinus Attila (Pala #55) Képek: Ferenczi Péter Videó: Tóth György

Eléggé kalandosra sikeredett a szezonkezdésem…

Először is történt egy kis fejlesztés a motorok tekintetében. Az F4i kapott egy fordított első futóművet. Ezzel önmagában nem lett volna baj, viszont a cserét az első OB forduló előtt egy héttel már készen szerettem volna tudni, hogy tudjak még pár edzést tartani a verseny előtt, hogy megszokjam azt. Sajnos ez nem jött össze.

Néhány műszaki problémába ütköztünk az átépítés során, és pont egy héttel későbbre állt össze a motor, mint szerettem volna. Így az egy hetes edzés ugrott, és volt szerencsém kemény 1(!) órát motorozni az átfaragott vassal a verseny előtt. Mivel az új első futóműhöz felső villahidat is kellett cserélnem – ami egy kormány cserét is vonzott magával (a régi kormányom nem passzolt az új kormánybefogókba) -, így olyan érzésem volt az első köröknél, mintha nem is az én motorommal mennék.


Semmi sem volt a helyén a régi verzióhoz képest: se a kormány, se a fékkarok, se a kuplungkar. Akkor már tudtam hogy „érdekes” lesz másnapi a verseny a Hungexpón. Az AMTS-re érkezve igyekeztem a szabadedzésen minél többet menni a CBR-rel, és még apró finomhangolásokat csinálni a kormányon és a karokon.


Ez hozzávetőlegesen meg is hozta a gyümölcsét, mert a kvalifikációm jobb lett, mint amit akkor ott vártam, ugyanis holtversenyben a 6. helyen voltam az első kör után. A döntő 6 percében szintén a 6. legjobb menetet sikerült összehoznom, így a nap végén a 6-os számmal ellátott üvegkupával lettem gazdagabb. A körülményeket figyelembe véve összességében elégedett vagyok ezzel az eredménnyel.


Ezt követte az április végi pécsi meghívásos stunt verseny, ahová már magabiztosan érkeztem, hiszen sikerült eleget edzenem a Hondával a versenyt megelőzően. Ekkorra már minden a helyére került a motoron a kezelőszerveket illetően.


Ott a 4. helyre kvalifikáltam magam, és egy jól sikerült döntő után megtartottam ezt a pozíciót. A pécsi megmérettetésnek nagyon örültem, hogy végre a Dunántúlon újra rendeztek stunt versenyt, arról nem is beszélve, hogy egy jó placcon, egy profi csapat profin vezényelte le az egész napot. Erre a 4. helyezésem csak hab volt a tortán. ;)


A pécsi fordulót nem egészen egy héttel a kunmadarasi megmérettetés követte május elsején. Na ott ismét eléggé „érdekesen” alakultak a dolgok. Olyan történt velem, mint ezelőtt még soha. A kvalifikációban belehibáztam a bója körüli egykeréken forgásba, és egy hajszállal beléptem az első keréken gurulásnál is. Ennek köszönhetően mindössze a 11. helyre kvalifikáltam magam…

Ezután a döntőben igyekeztem mindent beleadni, hogy a nap végére összejöjjön valami értékelhető helyezés. A koncentráció és a komoly felkészülés végül eredményesnek bizonyult, mert egy jól összerakott 6 percet motoroztam (ez tényleg intenzív műsor volt – a szerk.):

Végül öt helyet léptem előre a nap végére, így a pontok összegzése után a 6. helyen zártam a fordulót, aminek nagyon örültem. Sőt, ez az eredmény számomra sokkal több, mint egy sima 6. hely, ugyanis a rontott kvalifikáció után nem gondoltam volna, hogy ennyire „előkelő” pozíciót tudok majd megcsípni a döntő menetet követően.


A jövőt tekintve komoly terveim vannak a versenyzésben, a következő fordulóra már készülök is pár új ütős trükkel, remélem hogy addigra sikerül azokat tökéletesen begyakorolnom. ;)

– Palatinus Attila Facebook közösségi oldala; ICON felszerelések a MotoPartsShopban

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending