Csatlakozz hozzánk

Blog

Pala belecsapott a lecsóba

Palatinus Attila stuntrider kemény téli felkészülésének máris meglett az eredménye: a szolnoki közönségkedvenc élete legjobb kvalifikációját produkálta a Hungexpón rendezett HSRC szezonnyitón

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg: Palatinus Attila Stuntrider (Pala#55) Képek: NAnd Photography

A tavalyi szezon vége után nagy hangsúlyt fektettem az edzéseim során a kötelező gyakorlatok tökéletesítésére, és az új trükkök elsajátítására egyaránt . Sajnos a felkészülésben hátráltatott „némi” egészségügyi probléma, de ahogy azon sikerült túllépnem, már 100%-ban az idei szezonra koncentráltam.


Úgy látszik, a komoly téli felkészülés meg is hozta a gyümölcsét, ugyanis életem legjobb kvalifikációs eredményét szereztem meg az AMTS-en megrendezett szezonnyitó OB-fordulón. A kötelező gyakorlatok után a nagyon előkelő 2. helyen álltam, ami óriási eredmény egy ilyen erős hazai mezőnyben.


A kvalit követően a legjobb trükkök bemutatása (best trick) után még mindig sikerült megőriznem ezt a pozíciót. Mivel a legkevésbé sem voltak optimálisak a pályakörülmények, a döntőben igyekeztem egy stabil hibamentes 6 percet motorozni: az új, még nem tökéletesen begyakorolt trükköket mellőzni (a hideg, poros, hullámos térkő nem éppen optimális helyszín egy ilyen verseny lebonyolítására).


Amit terveztem, sikerült megközelítőleg abban a minőségben bemutatnom, ahogy én azt szerettem volna, szóval összességében elégedett vagyok a döntő menetemmel is. Sajnos két meleg helyzet még ilyen vérmérsékletű hozzáállás mellett is akadt, ugyanis a GSX-R kétszer is „le akart dobni” magáról a tapadás hiánya miatt. Ezeket nem volt egyszerű menteni, de végül is sikerült…


Összességében egy jó kis versenynapot tudhatunk magunk mögött, amit az összesítettben a 4. helyen zártam. Ennek nagyon örülök, bizakodásra ad okot a szezon további versenyeit illetően 😉


Ezúton is gratulálok minden versenyzőtársamnak az AMTS-en elért eredményéhez! A dobogón Mókus (Herczeg Balázs) mögött Végh Tamás és Kulman Miklós Mikeboy végzett.

Nagyon nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy a 2016-os szezonnak is a Heal-Tech Electronics főszponzori támogatásával vághatok neki. Mindemellett annak is nagyon örülök, hogy a már meglévő támogatóim mellé az MTD Hungária is csatlakozott, akinek ezúton is szeretném megköszönni a belém vetett bizalmat!

Amit még feltétlenül meg kell hogy említsek, hogy Murphy törvényeit alapul véve természetesen a verseny előtti napon lett kuplungos a GSX-R… A probléma elhárításáért nagyon nagy köszönettel tartozom a Side By Side Motoros Boltnak (az új kuplung szettért) és a Mad Max Motorszerviznek (a gyors soron kívüli beavatkozásért)! Nélkülük nem sikerült volna összehozni ezt a jó eredményt.

További köszönettel tartozom a 2016-os támogatásokért: Instar Films, Wild, Hatás Reklám, Gumibázis, Tesztmotor, Olajbörze, East Side Motors, Motoremelők, Bátszi Motor


– a Palán látható divatos ICON felszereléseket keresd a MotoPartsShopban!

Comments

comments

Trending