Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Pala idén Európa legjobb versenyzőivel fog csatázni!

A szolnoki rider, a Heal-Tech gyári versenyzőjeként indul először a Street Freestyle Európa Kupa sorozatban

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

A magyar motorsport számára hatalmas mérföldkő a 2018 június16-17-ig a Hungaroringen megrendezésre kerülő Street Freestyle Európa kupa, mivel magyar promótere lett a kupasorozatnak, és ehhez méltóan a Hungaroringről indul el európai hódító útjára a Street Freestyle Európa Kupasorozat.

PALA már 9 éve állandó résztvevője a hazai versenyeknek, de most végre lehetősége nyílik Európa legjobb versenyzőivel összemérnie a tudását.

“ Télen nagyon sok fejlesztést csináltunk a motorokon. A Honda új alumínium segédvázat, kilépőket, tankot és idomokat kapott. A fejlesztés célja a súlycsökkentés, és a könnyebb kezelhetőség volt és egyúttal új dizájn is készült a motorra. Célom hogy minél eredményesebben tudjak szerepelni az „átfaragott” motorral ebben a nagyon erős európai mezőnyben.”

“Nem csak a motor, hanem én is kemény felkészülési időszakon vagyok túl.
Az elmúlt 3 hónapban kifejezetten csak a versenyre készültem, új elemeket gyakoroltam be és azoknak az összefűzését is tökéletesítettem, hogy minél jobb eredményt tudjak elérni az Európa Kupasorozat Hungaroringi nyitófutamán.

Ez nekem is egy mérföldkő lesz a sport pályafutásomban, hogy végre hivatalos európai sorozatban versenyezhetek. Mindig reménykedtem, hogy egyszer majd nemzetközi versenyeken állhatok majd rajthoz a számomra legfontosabb sportban.” 

Mivel az ESFC mára már hivatalos FIM-EUROPE sporttá vált, így a Magyarországon megrendezésre kerülő futama felkeltette a hazai autó-motorsport szakma érdeklődését is. Ennek köszönhetően Palatinus Attila már idén áprilisban felkérést kapott az FIA Túraautó Világbajnokság magyarországi futamára, ahol naponta több bemutatót is tartott a nagyközönségnek.

“ Életem egyik legnagyobb élménye volt a Túraautó VB-n motorozni több mint 30 000 néző előtt, ahol a magyar közönségnek adhattam egy kis ízelítőt, hogy mi is valójában a Street Freestyle.

Bízom benne, hogy sok embert sikerült „megfertőzni” a bemutatóimmal, ugyanakkor remélem, hogy ez a csodálatos sport, a maga sajátos világával sok ember számár fog még felejthetetlen élményt nyújtani, és egy életen át elkíséri őket, mint ahogy engem is.”

“A vasárnapi napra Mókus is csatlakozott hozzám a Ringen, így aznap már ketten nyomtuk a „rákkendrollt” a Hungaroring célegyenesében.

Ez a Mókus – PALA55 kombináció nagyon jó gondolat volt a szervezők részéről, mert ketten sokkal jobban be tudtuk motorozni a pályát és így még durvább show-t tudtunk összehozni.

Mindennél többet mond el az a tény, hogy a vasárnapi napon csak az első futam elé terveztek show-t, viszont a bemutatónk olyan nagy sikert aratott, hogy szinte még le sem értünk a pályáról és már jött is a telefon az FIA WTCR promóterétől, hogy nem-e lehetne még egy show a második futam előtt is. Mi erre „nagy duzzogva” Mókussal igent mondtunk és egy gyors kerékcserét követően már újra gurultunk befelé a pályára a boxutcán keresztül.”

„A hab a tortán az volt, hogy annak ellenére, hogy az EURO SPORT médiájának nem lett engedélyezve az élő Street Freestyle bemutató közvetítése, a szó szerint felrobbanó lelátók miatt a vasárnapi napon mégis csak az EURO Sport LIVE-on találtuk magunkat Mókussal.”

 „Ezúton is szeretném megköszönni a MAMS elnökének Hermann Henriknek, és Nagy Attilának, akik fáradhatatlan munkájukkal európai szintre emelték a sportágunkat.”

„Mindemellett nagy köszönettel tartozom a támogatóimnak, akiknek nagyon nagy szerepe van az eredményes felkészülésemben!”

Támogatók: HealTech Electronics, Copy&More, InstarFilms, IconTesztmotor.hu, Hatásreklám Stúdió, Speed Rally Team, SideBySide Motorosbolt, Gumibázis, EastSide Motors, Bátszi Motor, NAndPhotography, Mad Max Mozgó Motorszervíz, Wild Magazin.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending