Csatlakozz hozzánk

Hírek

Pala idén Európa legjobb versenyzőivel fog csatázni!

A szolnoki rider, a Heal-Tech gyári versenyzőjeként indul először a Street Freestyle Európa Kupa sorozatban

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A magyar motorsport számára hatalmas mérföldkő a 2018 június16-17-ig a Hungaroringen megrendezésre kerülő Street Freestyle Európa kupa, mivel magyar promótere lett a kupasorozatnak, és ehhez méltóan a Hungaroringről indul el európai hódító útjára a Street Freestyle Európa Kupasorozat.

PALA már 9 éve állandó résztvevője a hazai versenyeknek, de most végre lehetősége nyílik Európa legjobb versenyzőivel összemérnie a tudását.

“ Télen nagyon sok fejlesztést csináltunk a motorokon. A Honda új alumínium segédvázat, kilépőket, tankot és idomokat kapott. A fejlesztés célja a súlycsökkentés, és a könnyebb kezelhetőség volt és egyúttal új dizájn is készült a motorra. Célom hogy minél eredményesebben tudjak szerepelni az „átfaragott” motorral ebben a nagyon erős európai mezőnyben.”

“Nem csak a motor, hanem én is kemény felkészülési időszakon vagyok túl.
Az elmúlt 3 hónapban kifejezetten csak a versenyre készültem, új elemeket gyakoroltam be és azoknak az összefűzését is tökéletesítettem, hogy minél jobb eredményt tudjak elérni az Európa Kupasorozat Hungaroringi nyitófutamán.

Ez nekem is egy mérföldkő lesz a sport pályafutásomban, hogy végre hivatalos európai sorozatban versenyezhetek. Mindig reménykedtem, hogy egyszer majd nemzetközi versenyeken állhatok majd rajthoz a számomra legfontosabb sportban.” 

Mivel az ESFC mára már hivatalos FIM-EUROPE sporttá vált, így a Magyarországon megrendezésre kerülő futama felkeltette a hazai autó-motorsport szakma érdeklődését is. Ennek köszönhetően Palatinus Attila már idén áprilisban felkérést kapott az FIA Túraautó Világbajnokság magyarországi futamára, ahol naponta több bemutatót is tartott a nagyközönségnek.

“ Életem egyik legnagyobb élménye volt a Túraautó VB-n motorozni több mint 30 000 néző előtt, ahol a magyar közönségnek adhattam egy kis ízelítőt, hogy mi is valójában a Street Freestyle.

Bízom benne, hogy sok embert sikerült „megfertőzni” a bemutatóimmal, ugyanakkor remélem, hogy ez a csodálatos sport, a maga sajátos világával sok ember számár fog még felejthetetlen élményt nyújtani, és egy életen át elkíséri őket, mint ahogy engem is.”

“A vasárnapi napra Mókus is csatlakozott hozzám a Ringen, így aznap már ketten nyomtuk a „rákkendrollt” a Hungaroring célegyenesében.

Ez a Mókus – PALA55 kombináció nagyon jó gondolat volt a szervezők részéről, mert ketten sokkal jobban be tudtuk motorozni a pályát és így még durvább show-t tudtunk összehozni.

Mindennél többet mond el az a tény, hogy a vasárnapi napon csak az első futam elé terveztek show-t, viszont a bemutatónk olyan nagy sikert aratott, hogy szinte még le sem értünk a pályáról és már jött is a telefon az FIA WTCR promóterétől, hogy nem-e lehetne még egy show a második futam előtt is. Mi erre „nagy duzzogva” Mókussal igent mondtunk és egy gyors kerékcserét követően már újra gurultunk befelé a pályára a boxutcán keresztül.”

„A hab a tortán az volt, hogy annak ellenére, hogy az EURO SPORT médiájának nem lett engedélyezve az élő Street Freestyle bemutató közvetítése, a szó szerint felrobbanó lelátók miatt a vasárnapi napon mégis csak az EURO Sport LIVE-on találtuk magunkat Mókussal.”

 „Ezúton is szeretném megköszönni a MAMS elnökének Hermann Henriknek, és Nagy Attilának, akik fáradhatatlan munkájukkal európai szintre emelték a sportágunkat.”

„Mindemellett nagy köszönettel tartozom a támogatóimnak, akiknek nagyon nagy szerepe van az eredményes felkészülésemben!”

Támogatók: HealTech Electronics, Copy&More, InstarFilms, IconTesztmotor.hu, Hatásreklám Stúdió, Speed Rally Team, SideBySide Motorosbolt, Gumibázis, EastSide Motors, Bátszi Motor, NAndPhotography, Mad Max Mozgó Motorszervíz, Wild Magazin.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending