Connect with us
Suzuki

Akciók

Összeszedtük az akciós új motorokat

A motorárakkal nagyon elszaladt a ló mostanában, de azért akad jó vétel is. Ezeket szedtük csokorba

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A motorárakkal nagyon elszaladt a ló mostanában, de azért akad jó vétel is. Ezeket szedtük csokorba

Ugyan nincsenek a kezemben pontos adatok, csupán arra tudok alapozni, amit hallok és amit látok, de azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy a jelenlegi új motor piac töredéke a tavalyinak. Most nem az a célja a márkáknak, hogy rekord eladásokat érjenek el, inkább az, hogy a rossz adatok közül még mindig az övéké legyen a kevésbé rossz.

Sok oka van ennek, például a legújabb az ÁFA emelkedés, de természetesen leginkább a gazdasági válság az, ami beintett a piacnak. Ráadásul rettentő rosszkor jött a deviza árfolyamok tetőzése, az év első felében szállt el a legjobban, pont amikor bejöttek hozzánk az új modellek. Szerencsétlenségükre lehet, hogy ezeket még talán a válság előtt rendeltek le az importőrök. Az Euro maradt Euro, a Dollár Dollár, bár rosszabodtak azok is, de a Forinthoz képest vígan fütyürészett mindegyik. Az anyavállalatokat csúnyán fogalmazva nem érdekli a mi Forintunk, de legalább is nem érzik, a tervek teljesítéséhez rendelni kell, a rendelést pedig ki kell fizetni. Nálunk tehát sokkal jobban drágult az élet, mint mondjuk Olaszországban, ahol az Aprilia árai -saját magához viszonytva- nem verődtek fel olyan nagy mértékben, mint itthon. Persze ezen jócskán próbálnak kozmetikázni a hazai importőrök, ha teljesen lekövetnék az árfolyamváltozásokat, akkor még drágább lenne minden. Így valószínűleg kevesebb az árrés a modelleken, kisebb a játékterük, kevesebb nyereséget termelnek és sokan közülük le is húzhatják a redőnyt. De ez persze legyen a kereskedők baja.

Mindenesetre akkor is azt látjuk, hogy míg tavaly ilyenkor 2.600.000 Ft-ért vehettünk meg egy sportmotort, az most 2.800.000 környékén tanyázik, pedig előtte több évig maximum 1-200.000 Ft-ot ingadozott. Ez van, nem tudunk vele mit csinálni, sőt még meg is értjük. Viszont a piac fuldoklása miatt még mindig rengeteg beragadt 2008-as típusa  van a hazai motorkerékpár forgalmazóknak, amitől nagyon-nagyon szeretnének már megszabadulni. Ezeknek az ára tehát kevésbé irreális, sőt mondhatni nem rossz. Emellett pedig akciókkal is próbálnak vásárló kedvet belénk ültetni. Csokorba szedtük hát a motorárlistákat, amikben be vannak jelölve az akciók, vagy a tavalyi modellek. Hátha találtok valami érdekeset.

Honda

A Honda árlistájában kékkel vann szedve az akciók. A 2008-as modellek kivétel nélkül olcsóbbak, némelyik nem is kicsit, de van olyan is amelyikhez ajándék jár (például hálózsák) vagy éppen regisztrációs adót nem kell fizetni. Ezekről a külön akciókról a kisebb képekre kattintva kaphattok még több infót.

    
    

Yamaha

A Yamahának most nem futnak külön kampányai, ámbár az összes 2008-as modell olcsóbb. Az árlistában ki vannak emelve ezek a tavalyi típusok, annyi már nincs belőlük, érdemes gondolkodni rajtuk. Viszont ha szerencsések vagytok nyerhettek egy XJ6-ot! Részletek az alábbi képen, vagy ezen az oldalon.

 

Suzuki – BMW – Kawasaki

A Suzukinál és a Kawasakinál is a tavalyi modellekkel operálnak, bár a zöldeknél ehhez-ahhoz jár még ajándék is, mint például kipufogó. A BMW-nél nincs semmi külön akció, és úgy tűnik 2008-as motorjai sincsenek már. Egyetlen említésre méltó csomagot találtunk mégpedig az R1200RT-hez. Ha a “touring special” verziót válasszuk belőle, 500.000 Ft-ot spórolhatunk a sok extrán, amit a motorhoz kapunk. Ezek a fedélzeti számítógép, a tempomat, a markolatfűtés, az ülésfűtés, az elektronikus futómű állítás, egy 49 literes hátsó doboz és két oldalsó, 32 literes koffer.

Piaggio – Gilera – Vaspa

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending