Connect with us
Suzuki

Ti írtátok

Olvasónk küldte a brno-i WSBK-ról

Kijuttattuk egy kedves olvasónkat a brno-i WSBK-ra a GMT95 csapathoz, a Motorparts jóvoltából

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Kijuttattuk egy kedves olvasónkat a brno-i WSBK-ra a GMT94 csapathoz, a Motorparts jóvoltából

DennyM: Ez egész pontosan úgy nézett ki, hogy egy héttel a futam előtt kaptunk két brno-i, boxbelépős SBK jegyet az Ipone-tól, azaz az őt forgalmazó Motorpartstól. Sajnos sem Zsolt, sem én nem tudtunk odautazni azon a hétvégén, pedig nem lett volna rossz pár méterről szurkolni Hagának, Spiesnek, Biagginak vagy éppen Corsernek. Sőt mi több, igazándiból a GMT94 csapatnál vendégeskedhettünk volna, ahol David Checa is versenyzik. Gondoltuk, ha már mi nem tudunk menni, akkor “ne haljon meg a szomszéd tehene is”, szóltunk egy nem oly közeli, de mégis ismerősünknek, aki nem mellesleg lelkes olvasónk is, hogy ha van kedve, menjen ki a cseh versenyhétvégére. Egyetlen feltételünk az volt, hogy cikket kellett írnia a látottakból, illetve nyomkodnia kellett a fényképezőgépe exponáló gombját. Az eredmény megszületett, következzen hát a beszámoló B. Istvántól.

B.István:

Először is hatalmas köszönetet szeretnék mondani a jegyekért a Tesztmotor.hu-nak és a Motorparts-nak !

Pénteken vettem át a jegyeket, így az idő szűkössége miatt csak vasárnap reggel 5 órakor indultunk. 8.20-kor már a főbejárat melletti parkolóban élvezhettük a verseny hangulatát. Zászlóba csavart, dudákkal felvértezett szurkolók érkeztek, majd mentek a pálya felé. A paddockban megkerestük a jegyet felajánló GMT 94- IPONE csapat hospitalityjét, kölcsönös üdvözlés után meginvitáltak egy egész napos ingyenes belépésre hozzájuk korlátlan étel és italfogyasztással.

Felhívták a figyelmünket, hogy 11.10 és 11.30 között ingyenes PIT WALK alkalmával bemehetünk a boxok és pálya közötti PIT LANE-be is. Körbejártuk a kamionparkolót, majd 9.00-től kezdődtek is a Warm UP-ok (Supersport, WSBK, Superstock), majd 10.40-kor elsőként a Superstock 1000 futam. A versenyt a 2-es és 3-as kanyar közötti részen néztük.

A verseny után azonnal kinyitott a PIT LANE, így picit késtünk, de ami azt illeti, a 20 perc amúgy sem elég túl sok mindenre. A BMW-Corser boxnál elidéztünk pár percet, látvány volt bőven (technika, csajok) és az “ÖREG” épp dedikált képeket osztogatott. Tovább szerettünk volna menni a GMT 94 boxig , de a rendezők már egy szalaggal, vonalban tolták ki a látogatókat.

A WSBK hölgyei

A nap többi versenyét a paddock tetején lévő tribünről néztük, ideális hely volt a rajtrácsra felállás előtti boxutcanyitás, a rajt előtti ceremóniára, a rajtra és az első féktáv megtekintésére. A csapatok “táblás emberei” a szemünk előtt cserélgették a számokat, betűket az időjelző táblán, így ha bizonytalanok lettünk volna a pillanatnyi helyezéseket illetően, csak rá kellett pillantani a csapat kis sátraira a pálya mellett.

Hatalmas élmény volt Biaggi, Spies , Corser, stb. meccselését élőben megtekinteni, a paddock nyújtotta adrenalinemelő érzését pedig nem lehet leírni. Találkoztunk magyar szurkolókkal, beszélgettünk is pár szót velük, de zömében csehek voltak a futamon, valahogy nem annyira népszerű az SBK, mint Európa többi tradícionális versenypályáján. Sokkal kevesebben vannak, mint egy GP-futamon, pedig olcsóbbak a jegyárak, könnyebb a parkolás, valamint a közlekedés oda és visszafelé is. Ellenben hatalmas élményt nyújt, így mindenkinek ajánlom a jövőben ezt a július végi futamlátogatást.

Galéria

 

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending