Connect with us
Suzuki

Tesztek

Olvasói teszt: DANE dzseki és nadrág

Ha unod már hogy pont az nincs nálad ami kéne…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Ha unod már hogy pont az nincs nálad ami kéne…

Mindannyiunknak fő a feje időnként, hogy mit vigyünk magunkkal egy több napos túrára. Védekezni kell az eső, a hideg, az izzasztó meleg, vagy – ne adj, Isten! – egy esetleges bukásnál szerezhető sérülések ellen. Néha úgy tűnik, egy kis utánfutót kellene magunk után húzni, hogy beleférjen a nyári és a téli dzseki, a bőr cucc, az esőkabát, és akkor a nadrágokról még nem is beszéltem. Az idei első túránkon a Horvát tengerhez motoroztunk le. A három napos túrán motoroztunk a tengerparti szerpentinen, hegyi utakon és autópályán is.

A Shox áruház felajánlott egy DANE Ringsted Gore-tex dzsekit és egy DANE Nyborg Gore-tex nadrágot tesztelésre. Én még csak a holland BMW-s ismerőseimtől hallottam ezt a márkanevet, de látva az árát gondoltam hogy minőségi termékekről van szó. Kockáztattam és az aláöltözőmön kívül nem vittem semmit a fent felsoroltakból a túrára. Sikerült minden időjárási körülmény között kipróbálnom a DANE ruházatot. Kifelé végig 20 fok körül volt az idő, másnap a tengerparton 26 fokot mutatott a hőmérő, ráadásul Zadarba érve a motoros cuccban mentünk ebédelni is! Délután Selcébe tartva 14 fok volt és némi esőt is kaptunk mutatóba.

A DANE felszerelés jelesre vizsgázott nálam, nagyon praktikus, kényelmes viselet. Természetesen nem ázott át, de ez a legkevesebb, amit elvárunk egy ilyen minőségi cucctól. Ami különösen értékessé tette számomra ezt a felszerelést, hogy a Gore-tex membránnak köszönhetően egyáltalán nem izzadtam a nadrágba és a dzsekibe amikor megálltunk a nagy melegben. Emlékszem egyszer majdnem húsz percig próbálkoztam a GPS-el álló helyzetben és utána sem folyt rólam a víz. Hazafelé a tengerpartról indulva még 20 fok körül volt a hőmérséklet viszont mire a parti hegyeken átértünk már 9 fokot mutatott a motorom hőmérője.

Megállás, mindenki vadul elkezdett meleg pulcsit, téli-bélést, jéger alsót magára cibálni én meg csak mosolyogtam magamban. A dzseki hátuljában van egy zseb amiben egy kantárszerű pánt van belevarrva, ezt a két lábam között előre vezetve a kabát első feléhez tudom rögzíteni! Funkcionális megoldás, így a kabátod biztos nem fog felcsúszni nagy sebességnél, viszont megtapasztalhatod milyen, amikor a lányok tangát hordanak! :)

A zsebek nagyon jó helyen vannak, simán tudtam őket kesztyűben is nyitni. Az útlevelemnek és a pénznek külön helye volt, és ami nagyon tetszett van a kabát ujjában egy szélálló, vízálló gumis mandzsetta (STORMCUFF), ami azért jó, mert aki a kabát alá szeretné a kesztyűjét felvenni annak sem fog a szél befújni.

Lehet hogy túl nagy az ádámcsutkám, de nekem bizony nyomta a gallérban található tépőzár a nyakam. Ezt a problémát fél perc alatt egy kisollóval megoldottam.

Belül van egy kis címke, amire a neved, címed és a telefonszámod felírhatod! (ha esetleg minden haverodnak ilyen dzsekije lenne, akkor könnyebben megtalálod a sajátod

Üdvözlettel:

Szimcsák Attila
Túravezető

Rhino Tours-Motoros Túrák
2009.05.05. 

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending