Connect with us

Blog

Nyolc motor, amit már most nagyon várunk 2020-ra

Épphogy csak beléptünk 2019-be, de már most van egy kívánság listánk róla, hogy milyen motorokat várunk jövőre a leginkább

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Nem telik el naptári év új modellek, vagy legalább facelift frissítések nélkül. Így lesz ez idén is, de mi ennél egy kicsit messzebb tekintünk, egészen 2020-ig. Össze is szedtünk nyolc motort, amiből ha nem is fog az összes megjelenni, a motoros közösség már eléggé várja őket:

  1. Honda V4 Concept

 

A Hondának bőven van tapasztalata a V4-es blokkok gyártásában, elég csak a VFR széria bármelyik tagjára gondolni. Ahogy azt a neve is nyilvánvalóvá teszi, ez a motor még erősen koncepció fázisban van, de ha abból indulunk ki, hogy a Neo Sports Café Racer is így kezdte, nyugodtan lehetünk bizakodók a jövőt illetően. A jelenlegi fantázia terv a jól bevált 1200 köbcentis V4-es blokk köré épül, nekünk pedig nincs más dolgunk mint kivárni, amíg megvalósul a projekt.

  1. Harley-Davidson Livewire Project

Talán picit megkésve, de az elektromos autók egyre növekvő trendjét kezdi átvenni a motoros ipar is, tetszik vagy sem. A Harley-Davidson már egy jó ideje fejleszti a Livewire névre hallgató elektromos motorcsaládját, ami a régóta esedékes arculatváltást hivatott elhozni a törzsgyökeresen amerikai vállalatban. Az elektromosság mellett nagy hangsúlyt fektetnek a brand sportosítására és a fiatalok bevonzására is, mivel a kiöregedő vásárlói bázisból nem lehet már túl sokáig megélni. Mivel még mindig nem tudni pontos részleteket, így a motorok megjelenéséig marad a spekuláció.

  1. BMW Motorrad Vision Next 100

A BMW egy elég merész pályát választott magának, a sikerességét majd csak az eladások, vagy azok hiánya fogja tudni megmondani. A cél a jövő motorjának megalkotása, amit Vision Next 100 névre kereszteltek és ha hinni lehet a bajoroknak, olyan technológiai megoldásokat és dizájn elemeket fog tartalmazni, ami semmilyen más motoron nem található. Finoman szólva már csak a külseje is elég meghökkentő, nem fogadnék rá, hogy ebben a formában fog megjelenni, de ha mégis, elég nagy port fog kavarni az biztos!

  1. BMW Hover Ride

Habár a híre nem most röppent fel először, hiszen 2017 környékén hallottunk már a BMW és a Lego együttműködéséből készült „Hover bike” gépről, nem kizárt, hogy előbb utóbb kikerül a piacra. Erre azért is egyre nagyobb az esély, mert a Dubai rendőrség már aktívan teszteli ezeket az úgynevezett lebegő motorokat, igaz, azokat az amerikai Hoversurf készítette. A képen látható fantázia rajz erősen merít a hagyományosan BMW-s motívumokból, mint a GS idomok és a boxer motor, ugyanakkor a Lego Technic színei köszönnek vissza róla. A gyár még semmit sem erősített meg, így bármi kisülhet a projektből.

  1. Hoversurf S3

Ha már szóba került nem hagyjuk ki a Hoversurf S3-at sem. Szigorúan nézve persze nem motorról van szó, hanem egy lebegő izéről, amit négy propeller és egy elektromos motor hajt. Nagyjából 120 kilós tömeggel bír, öt méter magasra tud emelkedni, 100 km/óra a végsebessége és kb. 25 percet tud egyhuzamban üzemelni, mielőtt kifogyna a töltése. Kivételesen árat is tudunk mondani, de előtte érdemes leülni: 150.000 USD-ért vehető meg, ami nagyjából 42 millió magyar forintot jelent. A rendelés leadása előtt azért érdemes egyezteti Feriheggyel, illetve az illetékes hatóságokkal a felhasználást illetően. :)

  1. Radaros felszereltségű Ducati

Az olaszok a dizájn mellett a biztonságos közlekedés fejlesztéséhez is erősen értenek, itt is van a bizonyíték. Két éve jelentették be a 2025 Safety Road Map projekt részeként, hogy motorjaik 2020-ra elöl-hátul radaros felszereltséggel is elérhetőek lesznek. Mivel már megvalósították a kanyar ABS-t és a légzsákos motoros ruházatot is, nem fér kétség hozzá, hogy hamarosan ebből a rendszerből is valóság lesz.

  1. BMW Concept Link Scooter

A 2017-es év egyik nagy durranása ez a koncepció robogó volt. A BMW nulla emissziós tervének részeként mutatták be ezt a futurisztikus elektromos robogót, ami a bajorokhoz híven tele lett pakolva mindenféle (felesleges?) extrával. Például nincs hagyományos értelemben vett műszerfal, helyette a HUD jelez ki minden szükséges információt. Most jön az igazán szédítő rész: ha úgy akarjuk, a motor szinkronizálja magát a naptárunkkal, majd az alapján automatikusan betervezi a következő úti célunkat, a lehető legrövidebb úton keresztül és természetesen el is navigál bennünket a célig. Ha jövőre ebben a formában így ahogy van megjelenne, úgy gondolom elég nagyot szólna a kis bimmer.

  1. Honda RVF1000 V4

Ha már egy V4-es Hondával kezdtük a listát, fejezzük azt be egy még jobb hírrel. Egyre közeleg a márka 70. születésnapja, amit szerintünk méltóan megünnepelni csak egy újjászületett Honda RVF1000 V4-el lehetne. Ez az pletyka is jó ideje kering már a rendszerben, de alapja azért biztosan van, mivel számtalan új fejlesztést védetett le a Honda a projekt miatt. A homologizáció miatt legalább 500 darab legyártott motorral kell számolni, példányonként nagyjából 40.000$-os áron. Ha valakinek akad felesleges 12 milliója, mi az erősen ajánlott vételek közé sorolnánk ezt a motort.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending