Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Nyereséges a ‘ring, de…

…mégsincs béke a paddockban (az autósok és a motorosok között)…

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: Hungaroring

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy a Hungaroring Sport Zrt. nyereséggel zárhatja a tavalyi évet. Gyulay Zsolt „az autós és a motoros társadalom összefogását” sürgeti, de motoros szempontból azt is fontos megemlíteni, hogy a nyáron nagy valószínűséggel oldalkocsis vb-futamot rendeznek a ‘ringen.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója elmondta, még úgy is pozitív eredmény várható, hogy a társaságot érzékenyen érintette az év végi hirtelen forintgyengülés. A társaság hitelállományát egy esztendő alatt sikerült racionalizálni és a likviditást megőrizni.

„A hitelállományunk jelentősen, több mint 300 millió forinttal csökkent, egy hitelszerződést lezártunk, a többi hitelünket időben törlesztettük. A nyereség konkrét összegéről azért sem tudok mit mondani, mert bevételünk nagy részét nyáron, alacsonyabb árfolyamon realizálhattuk, amíg a törvényileg kötelezett év végi átértékelések már 310 feletti euro-árfolyamon történtek. Ám mindennek ellenére nyereséget termelhet a Hungaroring– értékelte a 2011-es évet Gyulay Zsolt, aki hozzátette, hogy „már dolgozunk a 2012-es üzleti terv véglegesítésén, amiben például a pályaértékesítésből befolyó bevételt mindenképpen szeretnénk növelni. Már most rengeteg foglalás van, és minden esélyünk megvan arra, hogy a tavasszal beinduló szolgáltatásainkra is lesz kereslet. Ráadásul mindenképpen szeretnénk a Balesetmegelőzési programban betöltött szerepünket tovább erősíteni, így idén is folytatjuk az ún. Életút programot, amely a gyermekektől az idős korosztályig mindenkinek szól”


Szép látvány – vajon az oldalkocsis vb-re megtelik a tribün?

A legnagyobb magyar versenypálya elnök-vezérigazgatója szerint „szinte biztosra mondható, hogy június 9-10-én az oldalkocsis motorkerékpárosok világbajnoki fordulójára kerül sor a Hungaroringen, azaz egy esztendőben négy különböző vb-futamnak adunk otthont”(WTCC, F1 és Forma-2-es futam is lesz, ennyi világbajnoki sorozat egy évben még nem szerepelt a ’ringen – a szerk.). “Továbbá szeptember 1-jén és 2-án zajlanak majd a gyorsasági motoros Alpok-Adria bajnokság versenyei”

Gyulay azt is elmondta, mivel szeretné javítani a sokak által nem éppen zökkenőmentesnek tartott viszonyt a motorosokkal: „Többször elmondtuk már, noha a Hungaroring elsősorban autóversenyzésre alkalmas ring, a célunk, hogy a jobb kihasználás érdekében kombinált pályát alakítsunk idővel belőle. Addig is, amíg ez létrejön, mindenképpen szükségét látom, hogy az autós és a motoros világ összefogjon egymással, és segítse, támogassa egymást, ahol csak tudja. Ennek érdekében több lépést is tettem, hisz a Hungaroring folyamatosan tárgyal a Magyar Motorsport Szövetséggel, egyesületet alapítunk, hogy beléphessünk a MAMS-ba, valamint az MNASZ elnökeként kezdeményezem Pusztai Csaba MAMS-elnökkel való tárgyalások elindítását a két szövetség összefogásáról”


Gyulay Zsolt szerint közelednie kellene egymáshoz az autós és motoros szövetségeknek, közösségeknek

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending