Csatlakozz hozzánk

Hírek

Nyereséges a ‘ring, de…

…mégsincs béke a paddockban (az autósok és a motorosok között)…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Hungaroring

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy a Hungaroring Sport Zrt. nyereséggel zárhatja a tavalyi évet. Gyulay Zsolt „az autós és a motoros társadalom összefogását” sürgeti, de motoros szempontból azt is fontos megemlíteni, hogy a nyáron nagy valószínűséggel oldalkocsis vb-futamot rendeznek a ‘ringen.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója elmondta, még úgy is pozitív eredmény várható, hogy a társaságot érzékenyen érintette az év végi hirtelen forintgyengülés. A társaság hitelállományát egy esztendő alatt sikerült racionalizálni és a likviditást megőrizni.

„A hitelállományunk jelentősen, több mint 300 millió forinttal csökkent, egy hitelszerződést lezártunk, a többi hitelünket időben törlesztettük. A nyereség konkrét összegéről azért sem tudok mit mondani, mert bevételünk nagy részét nyáron, alacsonyabb árfolyamon realizálhattuk, amíg a törvényileg kötelezett év végi átértékelések már 310 feletti euro-árfolyamon történtek. Ám mindennek ellenére nyereséget termelhet a Hungaroring– értékelte a 2011-es évet Gyulay Zsolt, aki hozzátette, hogy „már dolgozunk a 2012-es üzleti terv véglegesítésén, amiben például a pályaértékesítésből befolyó bevételt mindenképpen szeretnénk növelni. Már most rengeteg foglalás van, és minden esélyünk megvan arra, hogy a tavasszal beinduló szolgáltatásainkra is lesz kereslet. Ráadásul mindenképpen szeretnénk a Balesetmegelőzési programban betöltött szerepünket tovább erősíteni, így idén is folytatjuk az ún. Életút programot, amely a gyermekektől az idős korosztályig mindenkinek szól”


Szép látvány – vajon az oldalkocsis vb-re megtelik a tribün?

A legnagyobb magyar versenypálya elnök-vezérigazgatója szerint „szinte biztosra mondható, hogy június 9-10-én az oldalkocsis motorkerékpárosok világbajnoki fordulójára kerül sor a Hungaroringen, azaz egy esztendőben négy különböző vb-futamnak adunk otthont”(WTCC, F1 és Forma-2-es futam is lesz, ennyi világbajnoki sorozat egy évben még nem szerepelt a ’ringen – a szerk.). “Továbbá szeptember 1-jén és 2-án zajlanak majd a gyorsasági motoros Alpok-Adria bajnokság versenyei”

Gyulay azt is elmondta, mivel szeretné javítani a sokak által nem éppen zökkenőmentesnek tartott viszonyt a motorosokkal: „Többször elmondtuk már, noha a Hungaroring elsősorban autóversenyzésre alkalmas ring, a célunk, hogy a jobb kihasználás érdekében kombinált pályát alakítsunk idővel belőle. Addig is, amíg ez létrejön, mindenképpen szükségét látom, hogy az autós és a motoros világ összefogjon egymással, és segítse, támogassa egymást, ahol csak tudja. Ennek érdekében több lépést is tettem, hisz a Hungaroring folyamatosan tárgyal a Magyar Motorsport Szövetséggel, egyesületet alapítunk, hogy beléphessünk a MAMS-ba, valamint az MNASZ elnökeként kezdeményezem Pusztai Csaba MAMS-elnökkel való tárgyalások elindítását a két szövetség összefogásáról”


Gyulay Zsolt szerint közelednie kellene egymáshoz az autós és motoros szövetségeknek, közösségeknek

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending