Csatlakozz hozzánk

Hírek

Eladások: erős volt a november

Ennek ellenére decemberben kisebb piaci bravúrra lenne szükség ahhoz, hogy pontosan meglegyen a szerény becslés eredménye, az új rendszámos motorok értékesítési darabszámát illetően

Közzétéve

ekkor

nap videoja augusztus 2015
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Novemberben 126 darab új rendszámos motorkerékpárt adtak el Magyarországon – ez nem kevesebb, mint 80(!) százalékos növekedést jelent a tavalyi év 11. hónapjához képest. Idén eddig (tehát 11 hónap alatt) 2009db regisztrált kétkerekű kelt el, ami 11,9 százalékos növekedés 2014 ugyanezen időszakához viszonyítva.

“A piac továbbra is igen gyenge, ismét csökkent a bázishoz képest, de összességében (az egész évet tekintve) még mindig növekedést mutat. Létfontosságú lenne a robogó azonosítás megoldása, a regisztrációs adó kiigazítása a használati jellegű kétkerekűek esetében, valamint a 125-ös robogók „B” kategóriás jogosítvánnyal való vezethetőségével kapcsolatos procedúra könnyítése. Fontos tudni, hogy a kétkerekűek nagyobb darabszámú használata jelentősen csökkentheti a dugókat, vagyis könnyítheti az autósok életét, miközben csökkentheti a környezetszennyezést”  – áll a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének e havi jelentésében.

Teljesül a becsült eladás-előrejelzés?

Az év elején az MGE 2.200 darab eladott motorkerékpárt prognosztizált 2015-re (ami 16%-os erősödést jelentene az előző évhez képest), ami jelen helyzetben (még mindig) nem tűnik lehetetlennek. Mivel a motoros szezon véget ért, az eladások csökkennek, az időarányos 100%-os eredmény (tehát az idei évből eltelt idő és eladott darabszám tekintetében) az év végére az előrejelzés teljesíthetőségét jelentheti (tehát az eladások pontosan az óvatos becslésnek megfelelően haladnak – a 100% megtartásához decemberben 191 új rendszámos motort kellene értékesíteni).

Eddig kicsit jobban fogynak az újak, mint tavaly – végre kétszámjegyű a százalékos növekedés…

Forrás: MGE, DataHouse

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending