Csatlakozz hozzánk

Akciók

Nolan, X-lite, Schuberth: a legjobbak között

Kiválóan szerepeltek a szaklapok tesztjein a Nolan, X-lite és Schuberth nyitott sisakok.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: EuroMotor

Kiváló eredményeket értek el az EuroMotor Kft. által forgalmazott nyitott bukósisakok több európai motoros magazin tesztjein. A Nolan N43 Air, az X-lite X-402 és a Schuberth J1 is az élmezőnyben végzett mindegyik megmérettetésen.

Az olasz Euro Moto magazin 13 kompozithéjas, az ECE 22.05-ös szabványnak megfelelő nyitott bukósisakot hasonlított össze 2009. augusztusi számában. A tesztet az X-lite X-402 nyerte „Kitűnő” minősítéssel és az ár-érték arányra kapott legmagasabb, 9-es pontszámmal. Az X-lite modellje mellett még az Arai SZ-F és a Shoei J-Wing kapott „Kitűnő” minősítést, ám ezek a sisakok az ár-érték arány tekintetében elmaradtak a Nolan Group termékétől.

Az X-402-vel kapcsolatban az Euro Moto magazin kiemelte, hogy a tesztelt modellek közül egyedül ez rendelkezik gyári előkészítéssel bluetooth-os kommunikációs rendszer beépítéséhez, emellett kiváló szélvédelmet biztosít viselőjének, jó a zajcsillapítása, a plexije pedig nagyon egyszerűen cserélhető. A magazin azt is megemlíti, hogy az X-lite X-402 – az Arai és a Shoei modelljéhez hasonlóan – három különböző héjmérettel készül, így súlya és térfogata arányban áll viselője testméretével. A teszten szerepelt az Euromotor Kft. által szintén forgalmazott Schuberth J1 is: a német gyártó kivehető állvédővel felszerelt nyitott modellje „Nagyon jó” minősítést szerzett, az ár-érték arányra pedig a lehetséges 10-ből 7,5 pontot kapott.

A német Motorrad magazin idei 16. számában tette próbára a nyitott sisakok piacának legfontosabb szereplőit, a kilenc modell között szerepelt a Nolan N43 Air, az X-lite X-402 és a Schuberth J1 is. A Nolan hihetetlenül sokféleképpen variálható, kivehető állvédős modellje, az N43 Air az összehasonlítás második helyén zárt, alig néhány ponttal lemaradva a tesztgyőztes, de több mint 100 euróval drágább Shoei J-Wingtől. A japán bukósisakhoz hasonlóan az N43 Air is „Nagyon jó” minősítést kapott. A harmadik helyen a Schuberth J1 végzett „Jó” minősítéssel, az X-lite X-402 pedig a hatodik pozíciót szerezte meg „Jó” minősítéssel, mindössze fél ponttal lemaradva az előtte végző két típustól.

A Motorradéhoz hasonló tesztet készített a Moto Magazine is, a francia szaklap nyolc nyitott bukósisakot hasonlított össze, köztük a Nolan, az X-lite és a Schuberth már említett modelljeit. A győzelmet az X-lite X-402 szerezte meg, méghozzá igen magabiztosan: a lehetséges 10 pontból 8-at gyűjtött ösze, s ugyanennyit kapott kiváló ár-érték arányára is. A képzeletbeli dobogó második fokára a Schuberth J1 állhatott, amely tulajdonságaira és tudására szintén 8 pontot kapott, ár-érték arányára pedig 6-ot. A harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki, a Nolan N43 Air ugyanúgy 7 pontos lett, mint az Arai SZ-F és a Shoei J-Wing. Az N43 Air ár-érték arányát szintén 7 ponttal jutalmazták a francia újságírók.

A Nolan N43 Air, X-lite X-402 és Schuberth J1 bukósisakok megvásárolhatók az EuroMotor Kft. üzletében (1134 Budapest, Lehel u. 17./b-c), valamint a Nolan, X-lite és Schuberth viszonteladóknál országszerte. További információ az EuroMotor honlapján és a (+36 1) 877-4430-as telefonszámon.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending