Csatlakozz hozzánk

Újdonság

Nolan N86: tesztgyőzelem

A Német Autóklub zárt sporttúrasisakokat összehasonlító tesztjén az olasz márka N86 Classic N-Com modellje bizonyult a legjobbnak

Közzétéve

ekkor

nolan n86
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Nolan N86 nyerte a Német Autóklub (ADAC) legutóbbi, független bukósisaktesztjét. A Nolan N86 mellett a Shark S900-C, a HJC IS-17, a Probiker RSX5, a Nexo Fiber Comfort Air, a Held Brave, az MTR S-811, a Givi 40.2 GT, a Römer Ulm, a Rocc 520 és az LS2 FF384 II vett részt az összehasonlításban.

A tizenegy zárt sporttúra modellt négy szempontból – biztonság, kilátás, aerodinamika és zajszint, kezelés és komfort – vizsgálták a német szakemberek. Fontos megjegyezni, hogy az ADAC rendszerében az alacsonyabb pontszámok jelzik a jobb eredményeket.

A biztonság terén az N86 bizonyult a kategória legjobbjának

A biztonság területén az N86 bizonyult a legjobbnak: több töréstesztet és további próbákat követően 2,2 pontos eredményt ért el, megelőzve összes vetélytársát. A kilátás értékelésében szintén a Nolan terméke végzett az élen, ahogyan az aerodinamikai tulajdonságok tekintetében és a csendességet illetően is.

A kezelhetőség és komfort terén az N86 a második pozíciót szerezte meg, de csupán 0,1 ponttal maradt le az első helyről. Az összetett győztes Nolan N86 „Jó” (+) minősítéssel zárta az ADAC összehasonlító tesztjét.

Az Nolan N86-ról

Az új Nolan N86 a népszerű N85 utódja. Az olasz gyár kedvező árú sporttúrasisakját kompakt méretek, áramvonalas formaterv és gazdag felszereltség jellemzi. Az N86 plexijének le- és felszereléséhez nincs szükség szerszámokra, a különleges rögzítőmechanizmusnak köszönhetően e művelet egyszerűen, néhány másodperc alatt elvégezhető. A karcálló plexihez alapáron jár a szilikonos tömítésű Pinlock párásodásgátló.

Az N86 modelleket Microlock2 csattal szerelik fel, amelynek jellegzetessége a dupla csatos kialakítás: a nyitás az ergonomikus formájú, piros műanyag csattal végezhető el, a rögzítés és az oldás viszont a masszív, alumíniumból készített ricnis csat feladata: ez kapaszkodik bele a pontos, mikrometrikus, 10 fokozatú állíthatóságot biztosító zárnyelvbe.

Az N86 XXS és XXL közötti méretekben, 20 különböző fényezéssel kapható

A nagyobb biztonság érdekében a piros nyitócsat csak közel derékszögű elfordítással oldható. A Microlock2 mindezeknek köszönhetően minimálisra csökkenti a csat véletlen kinyílásának esélyét, ugyanakkor ergonomikus kialakítása révén egyszerűen használható.

A Microlock2 emellett jelentősen kisebb és könnyebb a korábbi Microlock csatnál. A bélés és az arcpárnák minden N86 változat esetében kivehetők és moshatók, emellett szériafelszerelés a beépített napellenző (VPS), a bogárháló és a sisakzsák is. A megfelelő szellőzésről az állrészen, a fejtetőn és a tarkórészen elhelyezett szellőzőnyílások gondoskodnak. A gyári N-Com sisakkommunikációs rendszer beépítését megkönnyítő előkészítés az N86 Flow, Rapid és Classic modellek kiváltsága.

56 és 70 ezer forint közötti áron vásárolható meg az EuroMotornál (a tesztben az olcsóbb szerepelt)

EuroMotor
Cím: 1134 Budapest, Lehel u. 17/b.
Telefon: +36 1 877 44 30 , +36 1 877 44 30
Fax: +36 1 877 44 40
Weboldal: http://www.euromotor.hu
E-mail: euromotor@euromotor.hu

Comments

comments

Trending